Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Alperen Ocakları, "Üniversitelerde Terörist İstemiyoruz" imza kampanyası başlattı

        Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı, "Üniversitelerde Terörist İstemiyoruz" adlı imza kampanyası başlattı.

        Üsküdar Hakimiyeti Milliye Caddesi'ndeki Kara Davut Camisi önünde basın açıklaması yapan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, "Devletine bağlı ve milletinin yanında, üniversitelerde tahsilini tamamlayıp ülkesine faydalı işler yapmayı kendine gaye edinmiş üniversite öğrencileri olarak 'Üniversitelerde Terörist İstemiyoruz' kampanyası başlattık." dedi.

        Son dönemlerde büyük şehirlerde kurgulanan ve haince gerçekleştirilen eylemlerin en önemli ortak noktasının üniversite öğrencilerince gerçekleştirilmiş olmasına dikkati çeken Mican, "Tüm bu örnekler bize göstermektedir ki eğitim yuvası olması gereken üniversitelerimiz terör örgütü yandaşlarının eğitim kampı haline gelmiştir.

        Terör örgütünün dağdaki yapılanmasından çok daha tehlikeli gördüğümüz bu yapı son dönemde örgütün tetikçiliğini üstlenmiştir. Asıl yeri fakültelerindeki sıraları olması gereken öğrenciler, örgütün yurt dışındaki eğitim kamplarına götürülmüş ve burada silah, bomba, eylem eğitiminden geçmişlerdir." ifadelerini kullandı.

        Mican, "Topladıkları imzalarla güya barışın sözcülüğüne soyunmuş sözde akademisyenler, bu yapılanmanın diğer ayağı" diyerek, "Terör örgütüne sempati duyan akademisyenler ve öğrenciler bir olmuştur. Bu akademisyen ve öğrenci topluluğu din dışı, ahlak dışı, vatan millet sevgisinden uzak fikirlerini kendisi gibi düşünmeyen öğrencilere empoze etmeye çalışmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

        Mican, "Biz de artık buna dur demek, üniversitelerimizi tekrar eğitim öğretim yuvası haline getirmek amacıyla, başta devlet yetkililerimiz olmak üzere tüm milletimize buradan çağrı yapıyoruz." dedi.

        Hedefledikleri 250 bin imzayı TBMM'ye göndereceklerini aktaran Mican, "Gelin, üniversitelerdeki teröre son verelim." çağrısında bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ