Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Türkiye'de çocuk istismarı yapılan yerler deşifre edilecek

        Kübra Asena ŞAHİN / İSTANBUL

        Türkiye'de çocuk haklarıyla ilgilenen 20 vakıf, üniversite ve derneğin birleşmesiyle oluşturulan Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu, çocuk istismarına karşı ailelerle irtibata geçerek, çocukların mağduriyet yaşadığı yerleri deşifre edecek. Konuyla ilgili açıklanan eylem planına göre CHP, çocukların korunmasına yönelik sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapma kararı aldı.

        Konuyla ilgili Mecidiyeköy'deki 'Koruncuk Vakfı Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Koruncuk Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Aile Hukuku Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, Bebek Ruh Sağlığı Derneği üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Göçek katıldı.

        "AİLELERLE İRTİBATA GEÇECEĞİZ"

        Parti olarak yapacakları çalışmaları anlatan Cankurtaran, "CHP örgütleri olarak, bu tip istismaların yapıldığı yerlerle ilgili ailelerle irtibata geçip bu yerlerin açığa çıkarılmasıyla ilgili acil bir çalışma yapacağız. Bu tip konular bir kez ortaya çıktıktan sonra aslında pamuk ipliği gibi biranda çözülebiliyor, bunu farkettik. Psikologlarımızla çocukların çok ciddi bir travma altında olduğunu ve açıklayamadıklarını; ama bunun evlere girerek çocuklarla birebir konuşularak yaygınlaştırılacağı ve açıklanabileceği konusunda fikir birliğine vardık" dedi.

        "SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

        CHP olarak çocuk istismarı olaylarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Lale Karabıyık, "Yasal boşlukları, kanundaki cezai müeyyidelerin boşluklarını takip edip burada caydırıcı olacak bütün önlemlerin alınması konusundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

        "ÇOCUK İSTİSMARI SİYASET ÜSTÜDÜR"

        Çocuk istismarına karşı eğitimin önemine değinen Aile Hukuku Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, "Çocuk toplumun yarınıdır, geleceğidir ve Türkiye bu anlamda çok zengin bir ülke. Çok çocuğumuz, çok gencimiz var ama, eğitilmiş, korunmuş, hukuki haklarına sahip, mutlu, hiç bir istismara uğramadan, hiç bir hukuki haksızlığa uğramadan büyümüş çocuklar genç olduktan sonra bu ülke için çok büyük bir zenginlik ve güç olacaktır. Eğer biz bu kadar büyük nüfusa sahip olan ülkemizdeki bu küçük, genç nüfusu koruyamazsak bunu zenginlik olarak adlandırmak sadece kendimizi kandırmak olur. Çocuk hakları siyaset üstüdür bütün ülkeyi ilgilendirir. Bunun iktidarı, muhalefeti, ana muhalefeti olmaz. Toplum olarak bu ihlallerin peşinden koşmamız gerekir." diye konuştu.

        "BİR SÜRÜ DENETİMSİZ EĞİTİM KURUMU VAR"

        Yardımcı Doçent Doktor Elif Göçek ise, denetimsiz eğitim kurularına dikkat çekti ve şunları kaydetti: "Çocukla ilgili en ufak istismarı bilen herkes bunu resmi kurumlara bildirmek zorunda. Bir sürü denetimsiz eğitim kurumu var. Bunların hepsinin tek tek sosyal hizmetlere, çocuk polisine bildirmek herkesin görevi"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ