Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Nusaybin şehitleri Turgay Çelik, Selçuk Karabakla ve Adnan Durak için askeri tören düzenlendi

        Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlen operasyonlarda şehit olan Binbaşı Turgay Çelik ile Astsubay Selçuk Karabakla ile birlikte pusuya düşürülerek şehit edilen geçici köy korusu Adnan Durak, törenle memleketlerine uğurlandı.

        Nusaybin İlçesi'nde düzenlenen operasyon kapsamında çıkan çatışmalarda PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan Binbaşı Turgay Çelik, Astsubay Selçuk Karabakla ile geçici köy korucusu Adnan Durak için Mardin 70'inci Mekanize Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda cenaze töreni düzenlendi.

        Törene Vali Ömer Faruk Koçak, 7'inci Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Yeşilli İlçe Belediye Başkanı Hayrettin Demir, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.

        Törene katılan Köy Korucusu Adnan Durak'ın yakınları, Kürtçe ağıtlar yakarak, teröre tepki gösterdi. Vali Koçak ve 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, şehit yakınlarıyla konuşarak, teselli etmeye çalıştı. Tören şehitler için saygı duruşu işe başladı. Ayakta durmakta zorluk çeken şehit korucu Adnan Durak'ın annesi ve anneannesi de saygı duruşunda bulunmak istemesi üzerine kadın askerler tarafından zor ikna edildi.

        Şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ile devam eden törende konuşan Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, "Ülkemizdeki huzur ve güven ortamını bozmak halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla hendek kazıp barikat kurarak personelimize kahpe ve sinsice saldırarak vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak araç yakıp, yol kesip, seyahat özgürlüğüne engelleyerek masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş. Ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir.

        Hukuku, insan temel ve hak özgürlüklerini eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir. Bizler bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize daha azman bir inanç azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

        Şehit yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı törende Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı da dua okudu. Okunan duanın ardından şehit Binbaşı Turgay Çelik'in naaşı Kayseri'ye, şehit Astsubay Selçuk Karabakla'nın naaşı Nevşehir'e, şehit Köy Korucusu Adnan Durak'ın naaşı ise Nusaybin'e uğurlandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ