Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine birçok kesimden tepki yağdı

        HABERTURK.COM

        Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri üzerine, "Siyaset bir sorumluluk makamıdır, siyasilerin de bu makama uygun davranması beklenir. Kılıçdaroğlu en kısa sürede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'ndan özür dilemelidir" dedi.

        Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal da Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ağza alınmayacak nitelikte olduğunu söyledi.

        Kılıçdaroğlu'nu ilk olarak CHP'li kadınların kınamasını beklediklerini dile getiren Öçal, "Her fırsatta kadın haklarından bahseden bir siyasetçinin bir kadına yönelik hakaret içeren sözler kullanması kabul edilemez. Bahse konu sözler, günlük hayat içerisinde dava konusu olduğu gibi çalışma hayatı içerisinde de önce disiplin, ardından da işten atılma sebebidir. Biz bu sözleri Sayın Bakanın nezdinde tüm kadınlara yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz ve kınıyoruz" dedi.

        AK PARTİ'DEN TEPKİ

        AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleriyle ilgili, "Kem söz sahibine aittir ifadesinde olduğu gibi bu lafları kendisine yakıştırıyorsa diyecek pek bir söz yok" dedi.

        NİHAT ZEYBEKÇİ VE HÜSEYİN ÇELİK DE TEPKİ GÖSTERDİ

        Nihat Zeybekçi Twitter'dan yaptığı açıklamada "Adını yazarak,güzel insanlardaki vasfını incitmem.anası,eşi,kızı olan bir insan bu konuşmayı nasıl yapar.demekki sende öne yatmak normal.Sana alçak demek değer vermek olur.sen siyaset tarihinin en iğrenç çukurusun ve tarihe pislik çukuru olarak geçtin,öyle anılacaksın" ifadelerini kullandı.

        Hüseyin Çelik ise "Sayın K.Kılıçdaroğlu'nun,Sayın Sema Ramazanoğlu için söylediği sözler,yüz kızartıcıdır;Sayın Ramazanoğlu ve halktan derhal özür dilemelidir" dedi.

        BEKİR BOZDAĞ VE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI'NDAN TEPKİ

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin, "Bu çirkinliği sadece Sayın Bakanımıza değil, tüm kadınlara yapılmış olarak görüyor, kendisini milletimizin vicdanına havale ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklaması ise şöyle:

        "CHP Gn. Bşk.Kılıçdaroğlu,Aile Bakanı hakkındaki sözleriyle siyasetteki seviyeyi,ahlakı ve edebi düşürdü.Söylenecek:Edep yahu! Ahlak yahu! Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı hakkındaki bu çirkin ve cinsiyetçi üslubunu,şiddetle kınıyorum. "Her kap,içindekini sızar."

        Kötü bir kalbin duyuşu ve o duyguyu meydana koyuşu da kötü olur.(Şerhi Mesnevi,C.V, Şerh kısmı ,S.1662) Kılıçdaroğlu'nu herkese ve özellikle de kadınlara karşı temiz bir dille,edep ve ahlak yüklü bir üslupla konuşmaya davet ediyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ