Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Partililer, CHP Genel Merkezi'ne siyah çelenk bıraktı

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "CHP Genel Başkanlığı koltuğu önemli bir koltuktur ve o koltuğa, Atatürk'ün oturduğu, rahmetli İnönü'nün oturduğu, rahmetli Ecevit'in oturduğu o koltuğa Sayın Kılıçdaroğlu leke sürmüştür, leke düşürmüştür." dedi.

        Şahin, Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Partili bazı kadın ve erkek milletvekilleri, kadın kolları üyeleri ve partililer, Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini protesto için CHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı.

        Genel Başkan Yardımcısı Şahin, yaptığı açıklamada, "Anamuhalefet partisi CHP'nin genel merkezi önünde bulunuyor olmaktan ve protesto amaçlı siyah çelenk koymak amacıyla buraya gelmiş olmaktan mutluluk duymuyoruz, üzüntü duyuyoruz." dedi.

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, kamuoyunun haklı tepkisini çeken talihsiz bir beyanda bulunduğunu belirten Şahin, bir hanımın, bir milletvekilinin, bir bakanın namusuna ve iffetine dil uzatma cüretini gösterdiğini vurguladı.

        Böyle bir söz karşısında sessiz kalamayacaklarına işaret eden Şahin, CHP'nin herhangi bir parti olmadığını bildirdi.

        Şahin, "İnanıyorum ki CHP'nin rahmetli genel başkanlarının, Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet İnönü'nün, Bülent Ecevit'in kemikleri sızlamıştır. Ve yine inanıyoruz ki hayatta olan genel başkanları da en az bizim kadar Sayın Kılıçdaroğlu'nun dünkü açıklamasından büyük üzüntü duymuşlardır." ifadesini kullandı.

        Kılıçdaroğlu'na birçok söz söylenebileceğine değinen Şahin, "Sayın Kılıçdaroğlu, o söz sizin eşinize söylenmiş olsaydı ne yapardınız? Nasıl bir tepki verirdiniz?" sorularını yöneltti.

        Şahin, şöyle devam etti:

        "Şimdi o sözü tekrar etmeyi düşündüm de ancak kamuoyunun karşısında o cümleyi kullanmayı doğrusu içime sindiremedim. Üzüntülerimden bir tanesi de şu; evet bir insan konuşurken, özellikle irticalen konuşurken ağzından daha sonra yanlış olduğunu düşünebileceği bir cümle çıkabilir, üzüntü duyar, özür diler, 'yanlış söylemişim' der. Ama Sayın Kılıçdaroğlu dünkü açıklamadan sonra böyle bir yola gitmedi, üstelik 'sözümün arkasındayım' dedi.

        CHP Genel Başkanlığı koltuğu önemli bir koltuktur ve o koltuğa, Atatürk'ün oturduğu, rahmetli İnönü'nün oturduğu, rahmetli Ecevit'in oturduğu o koltuğa Sayın Kılıçdaroğlu leke sürmüştür, leke düşürmüştür."

        Şahin, Kılıçdaroğlu'ndan gereğini yapmasını isteyerek, şu görüşlere yer verdi:

        "Gereğinin ne olduğunu kendisi takdir etmelidir. İkinci bir üzüntümüz, kadın hakları deyince, kadınlarımıza dönük herhangi bir olumsuz fiil veya beyan deyince mangalda kül bırakmayan CHP'li hanım milletvekilleri, niye susuyorsunuz? Niye bir tek tepki vermiyorsunuz? Üstelik o cümleyi dün grup toplantısında Sayın Kılıçdaroğlu kullandı da niye alkışladınız? Yoksa bir Ankara milletvekilinizin başına gelenlerin kendi başınıza geleceğinden mi korktunuz? İnanıyorum ki onlar da üzüntü duydular ama çekindiler. Çekinmeyin, insan dünyaya bir defa gelir. Doğruyu her yerde söylemelisiniz, tepki gösterecek her yerde tepkiyi göstermelisiniz. Fazla söze gerek yok. Cumhuriyet Halk Partisi'ne hiç yakışmamıştır."

        Kılıçdaroğlu'nun, Cumhuriyet Halk Parti tüzel kişiliğine ve şu anda işgal ettiği koltuğa leke düşürdüğüne işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

        "Gereğini yapmalıdır, kamuoyu gereğini yapmasını beklemektedir. CHP camiası da CHP'li vatandaşlarımız da inanıyorum ki büyük üzüntü içerisindedirler. Biz, bu üzüntümüzü ve tepkimizi ifada etmek için buraya geldik. Bundan da onur duymuyoruz, şeref duymuyoruz ama böyle bir çelengi buraya bırakmak zorunda bırakıldık."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ