Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eşi için uçak kaçıran Özgür Gençasalan, HABERTÜRK' konuştu

        Gökhan ARTAN / İSTANBUL - ÖZEL HABER

        Almanya'daki eşinin yanına gitmek için 29 Mart 2003 tarihinde uçak kaçıran ve 4 yıl hapis yatan Özgür Gençaslan, şimdi şarkıcılık yapıyor.

        Uğruna uçak kaçırdığı eşinden ayrılan Gençaslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini ikna etmesiyle hayatta kaldığını söyledi. Gençaslan 19 yaşında gerçekleştirdiği eylem için pişman olduğunu belirtti.

        Mısır Havayolları'nın 29 Mart'ta İskenderiye-Kahire seferini yapan yolcu uçağını kaçırıp Güney Kıbrıs'a indiren hava korsanı Seyfettin Mustafa'nın eylemi neden yaptığı hâla netlik kazanmadı. Ancak Mısırlı hava korsanının Rum Kesimi'nde yaşayan eski eşiyle görüşmek için bu eylemi yaptığı ileri sürüldü.

        Benzer bir eylemi 13 yıl önce bir Türk genci de yapmıştı. O dönem 19 yaşında olan ve vize alamayan Özgür Gençaslan, Almanya'daki eşini kavuşmak için 28 Mart 2003'te THY'nin İstanbul-Ankara seferini yapan yolcu uçağını kaçırdı.

        4 YIL CEZAEVİNDE YATTI

        Kokpite giren hava korsanı Gençaslan, bomba süsü verdiği ve beline sardığı mumlarla uçağın Almanya'ya yönlendirilmesini istedi.

        İçerisinde 3 milletvekili ve bir eski bakanın da olduğu toplam 196 yolculu uçak Atina'ya inmek zorunda kaldı. O dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençaslan'ı telefonla arayarak teslim olmaya ikna ettikten sonra eylem bitti.

        Gençarslan, Yunanistan ile Türkiye'de 4 yıl cezaevinde yatttı. Bugün 32 yaşında olan ve 13 yıl sonra ilk kez basına konuşan Özgür Gençaslan Habertürk'e özel açıklamalarda bulundu.

        "ÇOK PİŞMANIM, ÇOK GÜZEL SENELERİMİ CEZAEVİNDE GEÇİRDİM"

        Uçak kaçırma eylemini yaptığı için çok pişman olduğunu belirten Özgür Gençaslan, "Yurtdışında olan eşim için bu eylemi yapmıştım. Almanya'dan evlenmiştim. Vize alamıyordum. 19 yaşındasın, gençsin ne yaptığını doğru düzgün zaten bilmiyorsun ve böyle bir şey maalesef yaptım. Çok güzel senelerimi cezaevinde geçirdim, gençliğimi verdim" dedi.

        "ÜSTÜMDE MUM VARDI, BOMBA DÜZENEĞİ GİBİYDİ"

        Özgür Gençaslan THY uçağında yaşananları şöyle anlattı: "Alkollüydüm ve alkolün etkisiyle uçak kalktıktan 10 dakika sonra lavaboya gittim. Biraz lavaboda muhakeme yaptım nolur veya nolmaz diye. Mumları lavaboda belime sardım. Lavobadan çıktığım sırada kokpit kapısı açıktı ve içeri girdim. Pilotlar şaşırdılar normal olarak. Üstümdeki mumlar bomba düzeneği gibiydi. Daha bir şey söylemeden pilotlar nereye gittiğimizi sordular ısrar etmeden. Almanya'ya gideceğimi söyledim onlar da 'tamam' dedi. Bir süre sonra yakıt için Yunanistan'a inmemiz gerektiğini söylediler. O ara Yunan jetleri bize eskortluk yapıyorlardı. Atina'ya indik. Genç bir pilot vardı. Nişanlıymış o zaman ve sürekli telefonu çalıyor, telefonunu da ben aldım. 'Kardeşim korkacak bir şey yok ben hava korsanı, kimsenin canıyla malıyla işimiz yok. Sevdiğimiz için böyle bir şey yaptık' dedim. Rahatlattım ve onlarla görüştüm. Uçaktayken de bir konuşmam oldu. 'Hiç kimsenin canına hiçbirşey gelmeyecek. Hiç kimse korkmasın' dedim"

        "O TELEFON GELMESEYDİ ŞU AN YAŞAMIYOR OLACAKTIM"

        Özgür Gençaslan, teslim olması için kendisini ikna eden ve o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a can borcu olduğunu söyledi. Kokpitte cep telefonu ile o görüşmeyi yapmasaydı operasyonda ölebileceğini belirten Gençaslan, "Kokpitteyken bir telefon geldi ve cep telefonunu kokpite gönderdiler. Şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kendisini çok seviyorum. Alo dediğimde bana 'Yaşın genç, daha yaşayacak çok günlerin var. Operasyon yapacaklar ben ölmeni istemiyorum' dedi. 'Tamam' dedim. 20 veya 30 dakika konuştuk. Güzel öğütler verdi, eylemi bitirmemi istedi. Allah razı olsun yaşamamın sebebi diyebilirim ki cumhurbaşkanımızdır. Beni teslim olmaya ikna etmeseydi, operasyonda yüzde yüz ölmüş olurdum. Telefon görüşmesinin sonunda yere yatmamı istedi. Operasyon olacağını söyledi. Vurulmamı kesinlikle istemiyordu. Ben de kabul ettim. O arada yolcuları boşaltmışlar kokpitte olduğum için bilemiyordum. Operasyon oldu. Ben kokpitte yatmıştım, beni aldılar" diye konuştu.

        'DÜNYAYI VERSELER YAPMAM'

        Uçak kaçırılma haberlerini gördüğünde "keşke yapmasaydı" diye içinden geçirdiğini söyleyen Gençaslan "Dünyayı verseler bir daha böyle bir şey yapmayacağın" vurguladı.

        13 YIL ÖNCENİN HAVA KORSANI ŞİMDİ KLİPLERİ VE ALBÜMÜ OLAN ŞARKICI

        13 yıl öncesinin hava korsanı olan Özgür Gençaslan artık albümü olan ve klipleri video paylaşım sitelerinde dönen bir şarkıcı...

        Sahne ismi olarak Özgür Özcan'ı kullanan Gençaslan Ankara'da da bir mekanda sahne alıyor. Cezaevinden çıkmadan önce uğruna uçak kaçırdığı eşinden ayrıldığını belirten Özgür Gençaslan, "Ben 10 yaşından beri müzikle uğraşan insanım, köy düğünlerine giderdim, Ankara da düğünlerde çalardım. Cezaevinden çıktıktan sonra tekrar sıfırdan başladım. Özgür Özcan olarak bir albüm yaptım klipler çekmeye başladım. İkinci albümümde yakında çıkacak" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ