Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler

        Kentteki temasları kapsamında Ak Parti Bitlis İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen Bozdağ, Türkiye siyasetinde çok ciddi ahlak ve üslup sorunu olduğunu söyledi.

        Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu hakkındaki sözleriyle siyasetin seviyesini çukurun dibine kadar indirdiğini söyleyerek, "Kılıçdaroğlu adeta siyasi nezaketi, zarafeti, edebi ve ahlakı yok etti. Temiz bir dille konuşmak konuşanı yüceltir. Kirli bir dille konuşmak ise konuşanı küçültür. Eğer bir siyasetçi konuşurken küfür ediyorsa esasında onun heybesinde konuşacak bir şeyi, söyleyecek lafı, anlatacak fikri yoktur. Küfretmek, hakaret etmek esasında fikri acizliğin, plansızlığın, programsızlığın ve kifayetsizliğin somut bir göstergesidir. Şu anda Türkiye'de sürekli kaybettiği halde koltuğunu koruyan siyasi hareketler muhalefet hareketleridir. Türkiye'de bir iktidar sorunu yoktur. Hamdolsun güçlü bir siyasi iktidar ve güçlü bir siyasi istikrar var." diye konuştu.

        "Bir muhalefet partimiz PKK'nın diliyle konuşuyor. Öbür muhalefet partimiz başka şeylerin diliyle konuşuyor. Kendi diliyle ve inandığı şekilde konuşan bir muhalefete ihtiyaç var." diyen Bozdağ, Türkiye'deki muhalefetin doğru yapılan şeylere de "eğri" diyerek vicdanıyla hareket etmediğini söyledi.

        "BAŞKANLIK SİSTEMİ SON MODEL MERCEDES GİBİDİR"

        Başkanlık sisteminde güçlü lidere ihtiyaç duyulduğunu, muhalefetin, zayıf olduğu için buna karşı çıktığını vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

        "Yüzde 51'in oyunu alan başkan seçilecek. Milletin sandığında seçilecek. Hatırlarsanız, Cumhurbaşkanlığı seçiminde biz bunu yaşadık. Bütün muhalefet partileri bir oldu, içlerinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına layık bir aday bulamadılar. Ekmelleddin İhsanoğlu'nu aday yaptılar. Zayıf adaylar başkanlık sistemini istemez. Başkanlık sisteminde kim olursa olsun Türkiye kazanır. Siyasi istikrar, güçlü iktidar, iyi yönetim ve güven, bugünkü Türkiye'nin başarısının sırrıdır. Siyasi istikrar, güçlü iktidar ancak başkanlık sistemiyle tesis edilir. Çoğunluğun iradesini almayan iktidar olamıyor. Bu biraz şuna benzer. Hacı Murat 131 ile mi siz Ankara'ya daha hızlı gidersiniz yoksa Mercedes'in son modeliyle mi daha hızlı gidersiniz? Parlamenter sistem Hacı Murat 131 gibidir. Başkanlık sistemi ise son model Mercedes gibidir. Ona bindiğinizde bineni de bindirenleri de alır götürür."

        Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bozdağ'a Türk Bayrağı işlemeli kilim hediye etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ