Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 472’si erkek 814 çocuk kayıp

        Mehmet İNMEZ/İZMİR

        Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde yaşayan 8 yaşındaki Bayram ile 5 yaşındaki Dursun Kağan’dan 100 gündür haber alınamıyor. 4 gün önce de Konya’nın Akören İlçesi’nde yaşayan 6 yaşındaki Yasin Şahin evinin önünde oynarken kayboldu ve hâlâ bulunamadı.

        Son günlerde ardı ardına yaşanan vakalar, gözleri yeniden kayıp çocuklara çevirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı’nın verilerine göre, Türkiye genelinde halen yaşları 2 ila 18 arasında 342’si kız 814 çocuk kayıp.

        55 kayıp çocukla İstanbul ilk sırada yer alırken; Mersin 53, Diyarbakır 52, Hakkâri 37 ve Mardin 30 çocukla en çok çocuğun kaybolduğu diğer iller oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde fotoğraflar ve bilgiler paylaşılıyor.

        100 GÜNDÜR KAYIP

        Reşadiye’nin Çermik Mahallesi’nde Adile ve Ömer Erol çiftinin çocukları 8 yaşındaki Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları 5 yaşındaki Dursun Kağan, 100 gündür bulunamadı. İzmir’in Buca İlçesi’nde de 2006’da annesi Bedriye ve babası Saim Taşçı ile piknik yapmaya giden 5 yaşındaki İlayda Taşçı esrarengiz şekilde ortadan kayboldu. İlayda 10 yıldır hâlâ kayıp.

        İstanbul Kartal Yıldız İşçimenler İlkokulu öğrencisi 10 yaşındaki Beratcan Karakütük okul çıkışı kaybolmuştu. Beratcan’ın cesedi 2 hafta sonra Tuzla’da ormanlık alanda bulunmuştu.

        Polis yaptığı araştırmada, Beratcan’ın katil zanlısı olduğu iddia edilen servis şoförü Ersin K.’yı gözaltına aldı. Suçunu itiraf eden Beratcan’ın katili Ersin K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ