Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Yek vücut olmuş bir Türkiye'yi kimse dize getiremez

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bölücü terör örgütleri dahil bütün terör örgütleriyle mücadele konusunda Türkiye'de siyasetin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi. Bozdağ, "CHP'lisiyle, AK Partili'siyle, MHP'lisiyle yek vücut olmuş bir Türkiye'yi, Türk milletini hiç kimse dize getiremez" dedi.

        Bakan Bozdağ, Devrek İlçesi'nde Vali Ali Kaban, Ak Parti Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Cumhuriyet Başsavcısı Nevip Topuz, İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve partililer tarafından karşılandı. İlçedeki bir restoranda kahvaltı yapan Bakan Bozdağ, ardından Devrek Yarı Açık Cezaevi'ni ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Bakan Bozdağ, Zonguldak'ta partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

        "SİZ OLSAYDINIZ TÜRKİYE'YE DİZ ÇÖKTÜRMÜŞTÜNÜZ"

        Bakan Bozdağ, Ankara'da işler iyi giderse Zonguldak'ta, Türkiye'de de işlerin iyi gideceğini, Ankara'nın Türkiye'nin kalbi olduğunu söyledi. Türkiye'nin dört bir yanının yangın yeri olduğunu ifade eden Bakan Bozdağ, bütün bu coğrafyanın ortasında Türkiye'nin olduğuna vurgu yaparak, "Kılıçdaroğlu, öteki, beriki konuşuyor. Siz olsaydınız Türkiye'ye şu ana kadar toptan diz çöktürmüştünüz, teslim etmiştiniz. Bu kadar yangın var. Suriye yanıyor. 'Biz olsak kapıları kaparız.' Siz olsanız hiç bir şey yapamazsınız. Sizin yanınızda apartman var, komşunuzda yangın çıkmış, kadınlar, çocuklar 'İmdat' diye bağırıyor. Siz kulağınızı kapatıp yan gelip yatabilir miziniz? Adam olan, insan olan elinde suyu alıp koşar" dedi.

        "BU GEMİNİN KAPTANI ERDOĞAN'DIR, DAVUTOĞLU'DUR"

        Türkiye'yi yangın yerine çevirmek isteyen terör örgütleri olduğunu ifade eden Bozdağ, "Bu ülkeyi yagın yerine çevirmeyi başaramadılar, başaramaycaklar. Türkiye bölgesinde huzur adası olmaya devam edecektir. Bütün bu kasırgadan, fırtınadan Türkiye'nin gemisi sağ salim gitmek istediği limana ulaşacaktır. Boşuna uğraşıyorlar. Bu geminin kaptanı ustalar ustası Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu geminin kaptanı Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'dur. Öyle rüzgarla, kasırgayla, fırtınayla bu gemiyi batırmak isteyenler çok uğraştılar, hep hayal kırıklığına uğradılar. Bundan sonra Allah'ın izniyle hayal kırıklığına uğramaya devam edecekler" dedi.

        "ANKARA'NIN GÜVENLİĞİ SURİYE'DEN GEÇER"

        Ankara'nın güvenliğinin Suriye'den, Irak'tan geçeceğini ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

        "Buranın huzuru oranın huzuruyla doğrudan alakalıdır. Bunu göremeyen, değerlendiremeyenler var. ABD, kendi huzurunu Suriye ile ilgili görüyor. Kara snırı, deniz sınırı 10 bin kilometre mesafenin üzerinde. Bizim 1000 kilometre sınırımız var, yangın yanıbaşımızda, 3 milyon Suriyeli Türkiye'de misafir. Biz bu olayı Türkiye'nin ulusal güvenliği ile ilgili görmeyecek miyiz ? Kör bir siyaset anlayışıyla Türkiye'nin çıkarlarını göremeyen bir anlayışla muhalefet yol alıyor. Türkiye'nin bir numaralı sorunu ne yaptığını bilmeyen bir muhalefet sorunudur. Hangi ülkenin milli, yerli muhalefeti, kendi ülkesiyle başka bir ülke arasında ihtilaf olur da o ülkeyi haklı görür, kendi ülkesini haksız görür. Ama Türkiye'nin muhalefeti bu."

        "BİRLİKTELİĞE İHTİYACIMIZ VAR"

        Bölücü terör örgütleri dahil bütün terör örgütleriyle mücadele konusunda Türkiye'de siyasetin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Bozdağ, "Aksi taktirde teröristleri mutlu eden eylem ve söylemler yapmaktan ileriye gidemeyiz. Terör konusunda ayrıştırıcı bir dil kullanmaktan vazgeçin. Türkiye'nin buna gerçek anlamda ihtiyacı vardır. CHP'lisiyle, AK Partili'siyle, MHP'lisiyle yek vücut olmuş bir Türkiye'yi, Türk milletini hiç kimse dize getiremez. Bizim böylesine büyük bir birlikteliğe ihitaycımız var. Eğer bu noktada bir araya gelemediysek 'eyvahlar olsun' diyorum. 'Yazıklar olsun böyle siyaset anlayışına' diyorum" dedi.

        KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

        Hendekleri kazan, bombalı tuzakları koyan, roketatarlı otomotik silahlarla polis ve askere saldıranların bölücü teröristler olduğunu belirten Bozdağ, "Bunu niye CHP sayın Genel Başkanı bağıra bağıra söyleyemiyor? Pensilvanya'nın sözcülüğünü bağıra bağıra yapıyorsun. Bu milletin sözcülüğünü niye yapmıyorsun sen? Bölücü terör örgütü mensuplarına aynı sesini niye yükseltmiyorsun? Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Aile Bakanımıza, Sayın Başbakanımıza karşı saygısızlığın alasını yapıyorsun. Sagısız bir üslubu bırak bir tarafa, uygun bir üslupla dahi şu terör örgütlerine karşı niye bir gün olsun kükremiyorsun?" diye konuştu.

        Bozdağ, terörle mücadeleyi hukuk devleti ilkelerine azami şekilde riayet ederek sürdüreceklerini söyledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ