Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Binali Yıldırım'dan teröre darbe mesajı

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Unutmayın açılan her tünel, vurulan her kazma, yapılan her yol terörün tepesine vurulan en büyük darbedir. Bugün bölücü teröre bir darbe daha vuruyoruz. Mevlana Tüneli'nin ilk kazmasını vuruyoruz. Bizim işimiz yıkmak değil; yapmak" dedi.

        Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise "Terör örgütü dış güçlerin maşası. İstiyorlar ki Türkiye kendi problemleriyle uğraşsın, dışarıya bakamasın. Gazze'yle, Mısır'la, Libya'yla, Suriye'yle uğraşmasın, Irak hakkında bir kelime söylemesin, 'mazlum milletlerin sesi olmasın' diyorlar" diye konuştu.

        Bakan Yıldırım ve Yılmaz, Sivas'ta belediyenin prestijli projesi olan Mevlana Tüneli'nin temel atma törenine katıldı. Bakanlar, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı törenin yapılacağı alanda jandarma ekipleri, özel eğitimli köpeklerle bomba araması yaptı.

        Yüceyurt Mahallesi'nde bulunan tünelin çıkış güzergâhında düzenlenen törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin ayak basmadık bir yeri bırakmadıklarını ve yurdu dört baştan tünellerle, köprülerle, yollarla, havaalanlarıyla, hızlı demiryollarıyla donattıklarını söyledi.

        "BU HİZMETLERİ YAPINCA BİRİLERİ RAHATSIZ OLUYOR"

        "Nuri Demirağ sizin hemşeriniz. Nuri Demirağ'ın çalışması bazılarını rahatsız etti. Sattığı uçakları almadılar. Türkiye'nin büyümesinin üstün teknolojiye geçmesinin önüne geçtiler. Tıpkı bugünkü gibi." diyen Yıldırım, "Türkiye, bugün dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Türkiye, Sultan Abdülmecid'in150 yıllık rüyasını, dedemiz Sultan Abdülhamid'in rüyasını Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştiren Marmaray'ı, Avrasya tünelini yapıyor. Türkiye, 50 yıldır konuşulan bu milletin hayali hızlı treni, Körfez köprüsünü, otoyolu yapıyor. Hemşehriniz merhum Aşık Veysel'in 'Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece' dediği o uzun ince bir yolu, uzun duble yollar haline getiriyor. Bütün bunları yapınca birileri rahatsız oluyor. Dışarıda ve içerde rahatsız olanlar var. Ama onlar ne kadar rahatsız olursa olsun, bu millet, istiklal için el ele, omuz omuza kararlılıkla yürüyüşüne devam edecek. Dışarıdaki bazı mihraklar 'Bu Türkiye de fazla oluyor artık canım, bunlar dünyanın en büyük 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanını nasıl yaparlar? Olur mu böyle şey, bunlar bizim işimiz...' Hemen bölücü terör örgütü ve taşeronları devreye sokuyorlar. Unutmayın; açılan her tünel, vurulan her kazma, yapılan her yol terörün tepesine vurulan en büyük darbedir. Bugün bölücü teröre bir darbe daha vuruyoruz. Mevlana Tüneli'nin ilk kazmasını vuruyoruz. Bizim işimiz yıkmak değil yapmak." ifadelerini kullandı.

        BAKAN YILMAZ: TERÖR ÖRGÜTÜ DIŞ GÜÇLERİN MAŞASI

        Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da konuşmasında, Türkiye'nin ekonomik dengelerinin iyiye gittiğini dile getirdi. Yılmaz, "Türkiye yüzde 4 büyüdü, son çeyrekte yüzde 5 büyüdü. Faizler iyi bir noktada, ekonomi daha iyiye gidecek. İhracatımız şubat ayında ilk defa arttı. Tabi bir de sıkıntımız var; Güneydoğumuzda terörle mücadelemiz de var" diye konuştu.

        Terör örgütünün dış güçlerin maşası olduğunun altını çizen Bakan Yılmaz, "Kendi projeleri yok, başkalarının projelerini Türkiye'de uygulamak istiyorlar. İstiyorlar ki Türkiye kendi problemleriyle uğraşsın, dışarıya bakamasın. Gazze'yle uğraşmasın, Mısır'la uğraşmasın, Libya'yla uğraşmasın, Suriye'yle uğraşmasın, Irak hakkında bir kelime söylemesin, 'mazlum milletlerin sesi olmasın' diyorlar. Ama bu milletin 78 milyonu bir ve beraber oldukça, biz biliyoruz ki gerek bu dünyada gerek öteki dünyada alınabilecek en büyük paye şehitliktir. Çünkü bu toprağın her karışını sıksan şüheda fışkıracak. Allah, o şehitlerimize rahmet etsin diyorum, mekanları cennet olsun. İnşallah onların anısını yaşatmak, onların uğrunda değer verdiklerini korumaktan, bayrağı yüceltmekten, Türkiye'yi güçlendirmekten geçer. Hayatı canlandırmaktan geçer. İnşallah bunları hep birlikte yapacağız, diyorum." şeklinde konuştu.

        BAKAN YILDIRIM AÇILIŞ İÇİN PAZARLIK YAPTI

        Her biri 652 metre uzunlukta olan 2 tüp geçidin önümüzdeki yılın temmuz ayı olan açılış tarihini Bakan Binali Yıldırım, müteahhit firma ile pazarlık yaparak geri çekti. Yıldırım, "Tüneli seneye Ramazan Bayramı'nda açılışını yapıyoruz, hayırlı uğurlu olsun" dedi. Bakan Yıldırım, şehrin doğu batı istikametinde Mevlana-Aydoğan mahallelerini birleştirmek, buradaki trafiği rahatlatmak için çok anlamlı bir projeye imza atıldığını söyledi.

        Daha sonra ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler, butona basarak dev projeye ilk kazmayı vurmuş oldu. Törene AK Parti milletvekilleri Habip Soluk, Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın ile il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ