Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 12 Eylül generallerinden Celasun'un oğlu davalık oldu

        Cemal DOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        12 Eylül darbesinde yer alan Orgeneral Sedat Celasun’un eski MİT mensubu ve emekli albay olan oğlu Mustafa Kadri Celasun, 38 yıllık eşi Füsun Celasun’dan boşanmak için dava açınca, 1 çocuk annesi olan eşi de karşı dava açtı. Mustafa Kadri Celasun’un boşanma dilekçesinde, 1977 yılında severek evlendikleri ancak kısa süre sonra aralarında fikren ve ruhen anlaşmazlıkların başlaması nedeniyle 1992 yılından itibaren ayrı yaşadıkları belirtildi. Dilekçede tarafların 2008 yılında da boşanma davası açtıkları ancak bu davanın mahkemece reddedildiği ifade edilerek, “Davalı sürekli eleştiren, kavga çıkaran ve müvekkilimize hayatı çekilmez hale getirecek derecede kıskanç bir yapıya sahiptir. Evliliğin başından itibaren gereksiz alışverişler yapmış ve para harcamalarında bulunmuştur. Önceki boşanma davasında verilen ret kararından bu yana taraflar arasındaki evlilik birliği fiili olarak yeniden tesis edilememiş, taraflar bir araya gelememiş ve ortak hayat yeniden kurulamadığından evlilik birliği temelinden sarsıldığından yeniden bu dava açılmak zorunda kalınmıştır” denildi.

        ‘VASİYET İÇİN KATLANDIM’

        Kocasına karşı dava ile cevap veren Füsun Celasun ise avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, eşinin yıllarca görevleri nedeniyle eve gelmediğini, bir gün döneceğini düşünerek ve en önemlisi merhum kayınpederinin birlikte mutlu yaşamaları yönündeki vasiyetine ihanet etmemek için katlandığını kaydetti. Kızını tek başına büyütüp evlendirdiğini, eşinin kızının düğününe bile gelmediğini dile getiren Füsun Celasun, kocasının yıllarca parasını, ilgisini, sevgisini ve zamanını başkalarına harcadığını, kendisinden ve kızından esirgediğini savundu.

        Füsun Celasun, eşinin üzerine kayıtlı taşınır ve taşınmaz tüm mal varlığına ihtiyati tedbir konulmasını, aylık bin TL nafaka ile 1 milyonu maddi, 1 milyonu manevi olmak üzere toplam 2 milyon TL tazminat ödenmesini talep etti. Geçen cuma günü görülen dava, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ileri bir tarihe ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ