Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Özgecan'ın katilinin öldürülmesi ile ilgili soruya Kurtulmuş'tan yanıt

        Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Şanlıurfa'da bir araya geldi. 13 yıl sonra Ankara dışında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesini "Geç kalmış bir ödül" olarak değerlendirdi. Özgecan Aslan'ın katilinin cezaevinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ölmesinin sorulması üzerine Kurtulmuş, konunun bütün detaylarıyla aydınlatılacağını belirterek, "Cezaevinde kim olursa olsun öldürülmüş olması asla kabul edilemez" dedi. Kurtulmuş'un açıklamaları:

        GAP'a verilen önem herkesin gözü önündedir. Sadece ana sulama kanalları ile 800 kilometre AK Parti zamanında yapılmıştır. Bu bölgede yapılan duble yollar 7 kat arttırılmıştır. Bu süre içinde yatırım bakımından kendisinden önceki 12 yıl boyunca kıyaslandığında 2 kat arttırılmıştır.Yeni projelerle hükümetimiz yoluna devam edecektir.

        Suriyeli sığınmacılar meselesi ikinci ele aldığımız konudur. İnsan hayatını ilgilendiren genel konuların dışında sığınmacıların sosyal entegrasyonu ile ilgili konular üzerinde de durulmuştur. Özellikle beş ilimizde yapılacak çalışmalar ayrı bir perspektifle ele alınmıştır.

        MERKEZ BANKASI'NA ATAMA

        Bakanlar Kurulu'nda imzaladığımız bir başka atama ise Merkez Bankası Başkanı ile ilgili atamadır. Murat Çetinkaya'ya yeni görevinde başarılar diliyoruz. Başarılı bir dönem geçireceğini ümit ediyoruz.

        İSRAİL İLE İLİŞKİLER

        Türkiye baştan itibaren üç temel konuyu gündeme getirmiştir. Özür dilenmesi, ambargonun hafifletilmesi bir diğer konu da Mavi Marmara şehitlerine tazminat ödenmesi. Bunlar bütünüyle yerine getirilmeden anlaşma mümkün değil.

        "SURİYE HALKININ İSTEMEDİĞİ ÇÖZÜM DAYATILAMAZ"

        Suriye'deki gelişmeler her bakımdan bizi ilgilendiriyor. Suriye'de atılacak her adım Türkiye'yi etkilemektedir. Sınırın öte tarafındaki gelişmelere kayıtsız kalamayız. Bu anlamda terörle bu kadar büyük mücadele verdiğimiz dönemde terör örgütlerine destek anlamına gelecek siyasi gelişmeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Ortak bir noktaya gelene kadar dostlarımızın da bizim hassasiyetlerimizi dikkate almalarını istiyoruz.

        Siyasi anlamda birçok oyunun oynandığını görüyoruz. Suriye'de nasıl bir çözüm olacağının birinci muhatabı Suriye halkıdır. Suriye halkının istemediği çözüm dayatılamaz. Büyük acılar yaşamış, yarım milyon insanı ölmüş milletten bahsediyoruz. Bırakın da Suriye halkı kendi karar versin. Herkesin temsil edildiği bir demokratik sürecin önü açılsın. Suriye halkının istemediği bir çözüm Suriye halkına dayatılmasın.

        MÜLTECİLERE VATANDAŞ HAKLARINDAN YARARLANACAK MI?

        Mülteciler konusunda çok fazla spekülasyon yapılıyor. Suriyeli mültecilerin yerli halk sayılması söz konusu değildir. Ama ilave birtakım yükler içinde olan beş ilimiz... Mesela Kilis, nüfusundan fazla mülteciye sahiptir. Dolayısıyla bu illerimiz tam bir ensar anlayışı içinde. Bu illerdeki yüklerin azaltılması açısından çalışmalar yapılıyor.Buradaki esas amaç, yükleri sadece şehirler üzerine bırakmamak. Ama yerli vatandaş sayılacağı spekülasyondur.

        KİMLİKLERİN SIZDIRILMASI

        Son sızmaların kesinlikle resmi kaynaklardan olmadığı anlaşılıyor. Bununla ilgili olarak da ilave tedbirler alındığı gibi soruşturma da sürüyor.

        ÖZGECAN ASLAN'IN KATİLİNİN ÖLDÜRÜLMESİ

        Adalet Bakanımız tarafından gelişme paylaşıldı. Cezaevinde kim olursa olsun öldürülmüş olması asla kabul edilemez. Burada kimin hatası varsa ortaya çıkarılacaktır. Başsavcımız ve Adalet Bakanlığımız olaya el koymuştur. Konu bütün detayları ile ortaya konulacaktır.

        13 YIL SONRA BİR İLK

        Bakanlar Kurulu, 13 yıl aradan sonra ilk kez Ankara dışında toplandı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlık yaptığı dönemde, 4 Eylül 2003'te, Sivas Kongresi'nin yıl dönümü dolayısıyla Sivas'ta, Bakanlar Kurulu toplantısı yapılmıştı.

        • Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Bakanlar Kurulu Toplantısının, Şanlıurfa da yapılacak olması vatandaşlarda büyük heyecan uyandırdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanların da katıldığı Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü programından ayrılan vatandaşlar, Bakanlar Kurulu Toplantısının Şanlıurfa'da yapılmasının bölgedeki terörü bitireceğini ifade etti. Şanlıurfalılar, "Eskiden bakan değil, valiyi zor görüyorduk. Şimdi hamdolsun, Başbakan ve bütün Bakanlarımız burada, yanımızdalar" ifadelerini kullandı. PKK'nın asla Kürtleri temsil etmediğini söyleyen bir vatandaş, "Onlar ancak Ermenileri temsil eder" diyerek teröre de tepki gösterdi. Şehit haberlerinin gelmesini artık istemediklerini dile getiren Şanlıurfalılar, barışın bir an önce gelmesini istedi. "Allah Başbakan ve Bakanlardan razı olsun" diyen Şanlıurfalılar, "Allah onları başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ