Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sivas'ta veliler için 'cinsel istismar' eğitimi

        Türkiye'de son günlerde artan cinsel istismar olayları nedeniyle, Halide Edip Adıvar Anaokulu'nda düzenlenen panele Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Okul Müdürü Başar Bilici ve öğretmenler ile yaklaşık 100 öğrenci velisi katıldı. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Ayşe Köroğlu tarafından gerçekleştirilen panelde, mahremiyet eğitiminden bahsedilerek bu eğitimin çocuklara nasıl verilmesi gerektiği anlatıldı. Mahremiyet eğitiminin bebeklikte başladığını belirten Köroğlu, bebeğe süt verirken veya altını değiştirirken dahi mahremiyetinin korunması gerektiğini söyledi.

        "TEHLİKENİN YÜZDE 80'İ EVİMİZİN İÇİNDE"

        Erkek çocuklarının cinsel organlarıyla ilgili şakalar yapılmaması gerektiğini belirten Doktor Köroğlu, "Çocuklar özellikle 4 yaşından itibaren ev içinde veya dışında çırılçıplak bulunmamalı, giysilerini kendilerinin giyip çıkarmasına izin verilmemelidir. Kendisini başkalarının yanında çıplak olarak görmeye alışkın olmayan bir çocuk, elbiselerinin birileri tarafından çıkartılmasından da ciddi rahatsızlık duyacaktır" dedi.

        Tehlikenin genelde güvenilir insanlardan geldiğini belirten Köroğlu, "Çocuğun ne özeli olacak ki denir ama izin almak çok önemli. Çocuğun odasına girerken, üstünü değiştirirken veya sarılıp öperken bile izin almamız gerekiyor. Çünkü çocuk kendi bedeni üzerinde kontrolsüz olmamalı, 'isteyen bana sarılıp öpebilir, isteyen odama girebilir' izlenimine kapılmamalı. Çünkü ilerleyen dönemde kendisine zarar verecek kişiye karşı da tepkisiz oluyor. Tehlikenin yüzde 80'i, 90'ı evimizin içinde. Bu yüzden buna da dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ