Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehit Sezgin Burak Cantürk'e veda
        1

        Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 2 askerden Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk'ün cenazesi, askeri uçakla getirildiği Ordu- Giresun Havalimanı'nda törenle karşılandı.

        2

        Şehidin gözyaşı döken sözlüsü Aylin Şensöz, "Benim doğum günüm, senin ölüm günün oldu aşkım" diye ağıt yaktı. Şehidin cenazesi, daha sonra konvoy eşliğinde memleketi Giresun'a bağlı Espiye İlçesi'ne gönderildi.

        3

        Şehit Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk'ün cenazesi Ordu'nun Gülyalı İlçesi'ndeki Ordu- Giresun Havalimanı'na getirildi. Şehidi, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Mustafa Doğru, askerler, polis ve çok sayıda kişi ile tören mangası karşıladı.

        4

        Samsun'da bir hastanede çalışan sözlüsü Aylin Şensöz'de, şehit Sezgin Burak Cantürk'ün Türk bayrağına sarılı tabutuyla aynı uçakta geldi. Uçaktan inen Şensöz, apronda bekleyen şehit yakınlarına koşup, sarılıp ağladı.

        5

        Şehit sözlüsünün kendisine doğum günü hediyesi olarak gönderdiği ikisinin üzerinde fotoğrafı olan yastığa sarılarak teselli bulmaya çalışan Aylin Şensöz, "Benim doğum günüm ölüm günüm oldu aşkım. Benim doğum günün senin ölüm gününmü olacaktı."

        6

        "Ben doğdum sen öldün, bende öldüm aşkım Burak. Ben doğdum sen öldün Burak. Biz evlenecektik seninle, ben nasıl doğayım artık" diye gözyaşı döktü. Aylin Şensöz'ün dün doğum günü olduğu belirtildi.

        7

        Sezgin Burak Cantürk'ün uçaktan alınarak, tören mangası tarafından omuzda taşınan cenazesi, cenaze aracına konuldu. Bu sırada sözlüsünün Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan Aylin Şensöz, "Biz seninle evlenecektik aşkım" diye ağıtlar yakarken yürekleri dağladı.

        8

        Sezgin Burak Cantürk'ün cenazesi daha sonra konvoy eşliğinde memleketi Giresun'a bağlı Espiye İlçesi'ne gönderildi. Şehit Sezgin Burak Cantürk'ün fotoğrafının olduğu üzerinde 'Sen her zaman kalbimdesin güzel kardeşim' yazılı posterlerin olduğu 300'e yakın araç cenazeye konvoy halinde eşlik etti. DHA

        10

        Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde teröristlerce patlayıcı madde yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Halis Uysal'ın cenazesi ise Mersin'in Anamur ilçesine getirildi.

        11

        Diyarbakır'daki törenin ardından havayoluyla Antalya'nın Gazipaşa ilçesine uğurlanan şehidin cenazesi, burada oluşturulan konvoy eşliğinde Anamur'a getirildi.

        12

        Şehit Uysal'ın cenazesi Anamur Devlet Hastanesi önünde ailesi, Kaymakam Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mersin İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

        13

        Şehidin cenazesi dualar eşliğinde askerlerin omzunda morga taşınırken, babası Muzaffer Uysal da fotoğrafını taşıdı.

        14

        Uysal'ın cenazesinin yarın öğlen namazına müteakip Anamur Otogar Camisi'nde kılınacak namazın ardından Emirşah Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

        15

        Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde, dün akşam teröristlerce patlayıcı madde yüklü aracın patlatılması sonucu 2 asker şehit olmuş, 38 asker ile 6 yakını ve 2 sivil vatandaş yaralanmıştı.

        16

        Mardin'in Nusaybin İlçesinde devam eden operasyonlarda, PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen'in Trabzon'daki evine de acı haber ulaştı.

        17

        Trabzon Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Mardin'in Nusaybin ilçesine süren operasyonda PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen'in Erdoğdu Mahallesi' ndeki evine giderek şehidin eşi Dudu Özmen Gençleşen'e acı haberi verdi. Şehit Astsubay Gençleşen'in Erdoğdu Mahallesi'ndeki evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

        18

        Daha önce Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görev yapan ve gönüllü olarak Mardin'e giden Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen'in Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan eşi Dudu Özmen Gençleşen de acı haberi aldıktan sonra Sivas'a gitti.

        19

        Sivaslı olan şehit Astsubay Gençleşen'in bir süre önce soysal medyadaki hesabından 7 yaşındaki kızı Ece Gençleşen ile çekinilmiş fotoğraflarla paylaşımda bulunduğu, eşinin ise Muğlalı olduğu öğrenildi.

        20

        Mardin'in Nusaybin İlçesindeki operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerce bir eve tuzaklanan patlayıcının imhası sırasında infilak etmesiyle şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 29 yaşındaki Kadir Demiryürek'in Adana'daki baba evine ateş düştü.

        21

        Askerleri heyetten oğlunun şehit olduğu haberini alan baba Musa Demiryürek'in ağzından, "Vatan sağ olsun" sözleri döküldü. Acı haberi alıp gözyaşlarına boğulan şehidin annesi Hatice'yi gelini Gülcan ile kızı Hanife teselli etti. Kadir Demiryürek'in 3 yıllık evli ve Lara isminde 19 aylık bir kız çocuğu babası olduğu, en son pazartesi günü de ailesi ile görüştüğünü öğrenildi.

        22

        ŞEHİT HABERİNİ EŞİNE VERİLDİ

        Nusaybin şehitlerinden astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen'in Trabzon'daki evine acı haber ulaştı. Haberi Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit ve askeri yetkililer, sağlık görevlileriyle birlikte şehidin eşi Dudu Özmen Gençleşen'e verdi. Şehit Gençleşen'in daha önce Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görev yaptığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ