Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 YDS sonuçları açıklandı! YDS puan hesaplama sistemi!

        27 Mart tarihinde gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı'nı (YDS) tamamlayan öğrenciler, sınavın ne zaman, saat kaçta başlayacağını merak etmeye başladı. Merakla beklenenYDS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. YDS sınav sonuçları hakkında detaylar haberimizde...

        Geçtiğimiz yıl 21 Nisan'da açıklanan sınav sonuçları, bir önceki yıl 17 Nisan'da açıklanmıştı. Genel olarak Nisan ayının üçüncü haftası açıklanan sınav sonuçlarının, sürekli gelişen teknoloji ve yöntemler sayesinde daha erken açıklanabileceği düşünülüyor.

        ÖSYM'nin son yıllarda özellikle üniversite sınavları konusunda yaptığı hızlı sonuç açıklama sistemlerini, tüm sınavlar için uyguladığı düşünülürse YDS'nin de kısa süre içerisinde açıklanması beklenebilir.

        YDS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

        Yabancı Dil Sınavında (YDS'de) tüm soruları doğru cevaplayan adaylar100 puan almaktadır. Kısacası her doğru cevaplanan soru adaya 1,25 puan kazandırmaktadır. Yani tek yapmanız gereken doğru sayınız ile 1,25'i çarpmak olacaktır. Sonuç olarak alacağınız sayı ise sizin puanınızı niteleyecektir.

        YDS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        YDS sınavlarının sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM web sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreyleriyle giriş yapıp sonuçları öğrenebilecekler. Buradan açıklanacak sonuçlar dışında herhangi bir sonuç belgesi gönderimi gerçekleşmeyecek.

        2016-YDS İLKBAHAR DÖNEMİ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        YDS SINAV SORULARI YAYINDA

        27 Mart 2016 tarihinde uygulanan 2016-YDS İlkbahar Dönemi Sınavının Temel Soru Kitapçığı, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılmıştır. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

        Bu furyayı kaçıranlar için ise soruların yüzde 10'u ÖSYM'nin web sayfasında erişilebilir durumda. Bu sorulara aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz

        SINAV SORULARININ YÜZDE 10'NU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ