Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Karaköy'de Fransız turistlere hamamda taciz davası ertelendi

        Karaköy'de iki Fransız kadın turisti taciz ettikleri iddiasıyla hamam çalışanı 4 kişinin, "basit cinsel saldırı" suçundan yargılanmasına devam edildi.

        İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar C.A, A.K, İ.K. ve O.C. katıldı. Duruşmaya katılmayan müştekileri ise avukat Ezgi Duman temsil etti.

        Duruşmada beyanları sorulan sanıklardan A.K. çalıştığı hamamda kadın-erkek ayırımı olmadığını belirterek, "Çalıştığımız hamam, 7 gün erkeklere açıktır. Kadınlar için özel günler yoktur. İsteyen kadın-erkek karışık olarak hamamdan yararlanabilmektedir." dedi.

        Sanıklardan İ.K. ise hamama gelenleri kapıda karşıladığını anlatarak, "Hamama karışık girebileceklerini ve masörlerin erkek olduğunu söyledim. Kabul ettikleri için tesise girdiler. Menüyü gösterdim, 'full paket' diye tabir ettiğimiz kese, köpük ve yağ masajı tercihinde bulundular." diye konuştu.

        Müşteki avukatı Duman'ın, "Hamama, kadın-erkek karışık girilmesi, Türk vatandaşları için de geçerli mi?" sorusu üzerine, hakim Kenan Seyran, soruyu kovuşturmaya katkısı olmadığı gerekçesiyle reddetti.

        Reddedilen soru üzerine söz alan Duman, davaya konu olayın "cinsel saldırı" niteliğinde olduğunu savunarak, genellikle iki kişi arasında geçtiğini ve bu nedenle beyanın önem teşkil ettiğini söyledi.

        Bunun üzerine tüm sanıklara ayrı ayrı sorulan sorunun ardından, sanıklar kadınların vücutlarının üst ve alt taraflarının kapalı olduğunu ifade etti.

        Sanık avukatı Mehmet Akif Tekelioğlu da müvekkillerinin iftiraya maruz kaldığını ileri sürerek, "Mağdur olduğu iddia edilen kişiler, hamamdan aldıkları hizmete karşılık teşekkür ederek ayrıldılar. İki gün sonra şikayette bulunulması savunmamızı doğruluyor." ifadelerini kullandı.

        Duruşmada ara kararını açıklayan hakim, olayın meydana geldiği hamamda kadın ve erkek müşterilerin birlikte tesise girip giremeyeceklerinin, yerli-yabancı müşteri ayırımı yapılıp yapılmadığının kolluk kuvvetlerince tespitinin yapılmasına karar verdi.

        Sanıklar hakkında daha önce çıkarılan adli kontrol tedbirlerini savunmaları alındığı gerekçesiyle kaldıran hakim, duruşmayı erteledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ