Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'de dolandırıcı yaşlı kadının evine de göz dikti

        Neşet DİŞKAYA/İZMİR

        İzmir'de yalnız yaşayan 72 yaşındaki G.C. isimli kadına kendini savcı olarak tanıtarak 84 bin lira dolandıran Bakır D., kadının evini de sattırıp parasını almak isterken polis tarafından suçüstü yakalandı. Zanlı tutuklandı.

        Konak ilçesinde yalnız yaşayan G.C. adlı kadını arayan ve kendisini savcı olarak tanıtan Bakır D., "Kimlik bilgileriniz dolandırıcılar tarafından kullanılmış. Dolandırıcıları yakaladıktan sonra sizi temize çıkaracağız. Bunun için bankada bulunan paraları emanet olarak almamız gerekiyor" dedi. Yaşlı kadın bankada bulunan 84 bin lirasını çektikten sonra poşet içinde savcı olduğuna inandığı dolandırıcıya verdi.

        EVİNİ DE SATTIRMAK İSTEDİ

        Aldığı 84 bin lira ile yetinmeyen dolandırıcı Bakır D. bu kez yaşlı kadına, "Evini de satıp paranı vermen gerekiyor" dedi. Bunun üzerine G.C. evini satması için oğlunu aradı. Annesinin dolandırıldığını anlayan B.C., durumu hemen polise bildirdi. Evde pusu kuran polis, satıldığını sandığı evin parasını almaya gelen Bakır D.'yi suçüstü yakaladı. İşlemlerinin ardından adliyeye gönderilen Bakır D. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ