Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'i öldüren Gültekin Alan'ın kardeşi Teyfik Alan: Ağabeyim tetikçi değil, yüreğinin sesini dinlemiş

        Mersin'in Tarsus İlçesi'nde tecavüze kalkıştığı üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katili minibüs şoförü 27 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken'i cezaevinde silahla öldüren, suç ortağı babası 51 yaşındaki Necmittin Altındöken'i yaralayan mahkum Gültekin Alan'ın, memleketi Tokat'taki kardeşi Teyfik Alan, "Ağabeyim tetikçi değildir. Yüreğinin sesini dinlemiş" dedi.

        Türkiye'de infial yaratan Özgecan Aslan cinayet sanığı Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmittin Altındöken, konuldukları yüksek güvenlikli Adana F Tipi Kapalı Cezaevi'nde vuran Gültekin Alan'ın Tokat'ın Emirseyit Beldesi'nde yaşayan kardeşi Teyfik Alan, 3 gühn önce olayla ilgili açıklamasının arndından jandarma tarafından ifadeye çağrıldı. İfadesinde 'Ağabeyimle gurur duyuyorum' açıklaması sorulan Teyfik Alan, jandarmaya kendi düşüncesini aktardığını söyledi. Teyfik Alan, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

        "NE TETİKÇİDİR, NE DEĞNEKÇİDİR"

        Üç çocuk babası olan ve 11 yıldır çeşitli cezaevlerinde yatan ağabeyine ait gazinoyu kendisinin işlettiğini söyleyen Teyfik Alan, yaşanan olayda silahın cezaevine sokulmasına yardımcı olduğu öne sürülen infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan'ın iddia edildiği gibi yanlarına gelmediğini söyledi.

        Ağabeyiyle daha önce Özgecan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken hakkında hiç konuşmadıklarını kaydeden Teyfik Alan, "O içinde bir şey varsa yapar, anlatmaz" dedi. Çocukken babasız kaldıklarını ve kendilerine ağabeyi Gültekin Alan'ın babalık ettiğini söyleyen Teyfik Alan, "Ağabeyim ne tetikçidir ne değnekçidir. Biz çocukluğumuzda babasız kaldık. O bize sahip çıktı. Yeri geldi bize sahip çıktı, zor şartlarda büyüdü. Bir şekilde hayat onu o yola itti. Ama ben ağabeyimle gurur duyuyorum. Hep söylediğimin arkasındayım. Yaptıysa yapmıştır 'bildiği bir şey vardır' dedik. Yüreğinin sesini dinlemiş" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ