Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya'da öz kızına tecavüz eden babaya ikinci ceza

        Öz kızına tecavüz suçundan Ekrem E.'ye verilen 42 yıl hapis cezası ise, küçük kızın avukatı tarafından az bulunarak temyiz edilmişti.

        Kepez'de gecekonduda oturan, inşaatlarda boyacılık yapan 4 çocuk babası Ekrem E., iddiaya göre kızı H.E.'ye 13 yaşından itibaren cinsel istismarda bulunmaya başladı. 6 yıl boyunca devam eden bu istismar nedeniyle H.E. 1 Ekim 2012 tarihinde erkek ve 14 Eylül 2014 tarihinde kız bebeği dünyaya getirdi. Bebeklerden birini baba, diğerini de anne boş araziye attı.

        Komşuların ihbarı üzerine eve baskın yapan polis Ekrem E.'yi gözaltına aldı. Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 'cinsel saldırı' suçundan Ekrem E.'yi 42 yıl hapse mahkum etti.

        BEBEKLERİN ATILMASI DAVASINDA DA KARAR ÇIKTI

        Doğan iki bebeğin boş araziye terk edilmesiyle ilgili açılan 'kasten öldürme' davasında da karar çıktı. Baba Ekrem E. 15 yıl, yardım eden eşi Cemile E. ise 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        H.E.'nin katılmadığı duruşmada avukatı Serap Ertuğrul, Ekrem E.'ye verilen ilk ceza olan 42 yılı az buldukları için Yargıtay'da itiraz ettiklerini, bebeklerin ölümüyle ilgili verilen kararı da Yargıtay'da temyize götüreceklerini söyledi. Serap Ertuğrul, "Bu bebeklerin cesetleri bulunamamıştır. Olası kasıt ve teşebbüs gerekçesini kabul etmiyoruz" dedi.

        Serap Ertuğrul, Türkiye'de zaman zaman cami avlularına ya da sokaklara bebekleri bırakanların da cinayet suçundan yargılanması gerektiğini savundu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ