Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tekirdağ'da yamaç paraşütü yapan genç ağaçlık alana düştü

        Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'nde 600 metre yüksekliğindeki Uçmakdere Tepesi'nden yamaç paraşütüyle atlayış yapan 17 yaşındaki Utku Bulut, türbülansa girmesi sonucu ağaçlık bölgeye düştü. AFAD ve jandarma ekiplerinin bir saatlik çalışması sonucu kurtarılan Bulut ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, vücudunun çeşitli yerlerde kırıklar olduğu belirlendi.

        Yamaç paraşütü yapmak için İstanbul'dan dün Şarköy İlçesi'ndeki Uçmakdere Tepesi'ne gelen Utku Bulut, serbest atlayışı yaptıktan bir süre sonra türbülansa girdi. Paraşütünü kontrol edemeyen genç sporcu, bir süre savrulduktan sonra tepenin altındaki ağaçlık bir bölgede yere çakıldı. Aynı bölgede atlayış yapan diğer arkadaşları Utku Bulut'un düştüğünü görerek jandarma ve AFAD ekiplerine bildirdi.

        1 SAATLİK ÇALIŞMAYLA KURTARILDI

        Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü (TEDOHAVK) üyesi ve yamaç paraşütü eğitmeni Kadir Aksoy, aynı yamaçtan paraşütle atlayış yaparak düşen Utku Bulut'un yerini telsizle ekiplere iletti. AFAD, Jandarma ve Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye ekipleri halatlar yardımı ile Bulut'un bulunduğu yere ulaştı. Yaklaşık 1 saat süren kurtarma çalışma ardından Utku Bulut, sedye ile tepeye çıkarılarak ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan kontrolde genç sporcunun sol kolu ve çeşitli yerlerde kırık olduğu ancak sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.

        Aynı bölgede uçuş eğitmenliği yapan Selçuk Özer, kazanın termik uçuş sırasında meydana geldiğini ifade ederek, "Utku'nun paraşütünde asimetrik bir kapanma oluyor ve daha sonra kontrolsüz olarak savrularak yere teması oldu. Hayati tehlikesi yok ambulansla hastaneye kaldırıldı" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ