Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kars'ta 62 yaşındaki çiftçi, dolandırılmaktan son anda kurtuldu

        Kars'ta bir çiftçinin dolandırıcıların mağduru olması, oğlunun şüphesi ve polisin özverili çalışmasıyla son anda engellendi.Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 62 yaşındaki Veli Küçükdağ, telefonda dolandırıcılık yapan zanlıların tuzağına düşmesine rağmen başka hesaba aktardığı parasına son anda konulan blokajla tüm birikimini yitirmekten kurtuldu.

        Alınan bilgiye göre, çiftçinin oğlu, tarlaya çalışmaya giden babasının telefonunun çok uzun süre meşgul çıkması üzerine şüphelendi. Aklına "dolandırıcıların, kurbanlarının telefonunu kapatmasına izin vermeden meşgul ettikleri" düşüncesi gelen Küçükdağ'ın oğlu, durumu polise bildirdi.

        Polis ekipleri, kent merkezindeki bankaların önünde önlem aldı. Oğlunun verdiği eşkale göre Küçükdağ'ı arayan ekipler, bir taraftan da bankaları uyararak işlem yapılmasını engellemeye çalıştı.

        Bir süre sonra eşkale uygun kişiyi tespit eden polis ekipleri, el işaretleriyle Küçükdağ'dan konuşmaya devam etmesini istedi. Küçükdağ, gerçek polisleri karşısında görüp yaptıkları işaretlerden dolandırıldığını anladı.

        Telefonu kapatarak polislerle hesabının bunulduğu banka şubesine giden çiftçi, başka hesaba aktardığı 62 bin lirasına blokaj koydurdu. Parasını kurtardıktan sonra polis merkezine giden Küçükdağ, ifade vererek yaşadıklarını anlattı.

        Polis, dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ