Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'li Çakırözer, eşi tarafından 13 yerinden bıçaklanan kadını ziyaret etti

        CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, boşandığı eşi tarafından 13 yerinden bıçaklanan Zeynep Döngü'yü, tedavi gördüğü ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde ziyaret etti.

        Çakırözer, ziyarette yaptığı açıklamada, Döngül’ün yoğun bakımdan servise çıkarılması ve sağlığının her geçen gün daha iyiye gitmesinin sevindirici olduğunu belirterek, buna karşın Türkiye'de kadına yönelen şiddetin ara vermeden sürdüğünü bildirdi.

        Geçen yıl 303, bu yılın ilk üç ayında 94, sadece Mart ayında ise 31 kadının öldürüldüğünü ifade eden Çakırözer, şunları söyledi:

        "Bu karanlık tablodan, ülkemizde neredeyse her gün bir kadının öldürüldüğü gibi bir sonuç çıkıyor ki bu asla kabul edilemez. Kadınlarımız Avrupa'dan ve gelişmiş ülkelerden önce önemli kazanımlar sağladı. Bu kadar önemli haklara sahipken, ekonomide, eğitimde toplumsal tüm alanlarda daha ileriye gitmemiz gerekirken ne yazık ki geriye doğru bir gidiş söz konusu. Kadının eşitliği ve sosyal statüsü konusunda daha kararlı ve etkin adımlara ihtiyacımız var. Kadını eve, ailesine hapseden ve erkeğe biat eden bir konuma getirmeye çalışan bir anlayışla sorunun üstesinden gelemeyiz. Biz kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Hayatı paylaştığımız kadınların hayatın tüm alanında var olması için de bu mücadelemizi sürdüreceğiz."

        TBMM Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'e ziyarette, partisinin Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, yöneticiler, Başhekim Prof. Dr. Başar Sırmagül eşlik etti.

        Cumhuriyet Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi'nde arkadaşları ile yürüyen Zeynep Döngül (37), 16 Nisan'da iki yıl önce boşandığı Bayram T. tarafından bıçakla 13 yerinden yaralanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ