Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı: AVM değil spor kompleksi yapıyoruz

        Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, düzenlediği basın toplantısıyla Gaziosmanpaşa Stadyumu’nun yıkılarak yerine AVM yapılacağı iddialarını yalanlarken, bölgeye yapılacak Spor Kompleksi ve Kent Meydanı ile yeni Gaziosmanpaşa Stadyumu hakkında açıklamalarda bulundu. Çeşitli görsellerle projelerin anlatıldığı basın toplantısına Başkan Usta’nın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, amatör spor kulüplerinin yöneticileri ve muhtarlar da katıldı.

        SPOR KOMPLEKSI

        Gaziosmanpaşa Stadyumu’nun ilçe için önemine değinerek sözlerine başlayan Başkan Usta, ilçeye uzun yıllardır hizmet veren bir stadın yıkılarak yerine AVM yapılacağı iddialarını kesin bir dille reddetti.

        Başkan Usta, “Bu kadar sıkışmış, hele hele bu kadar sosyal donatı alanı ihtiyacı olan ilçemizde spor kültürünün yaşadığı bir mekânın asla bir AVM olmasını istemiyoruz. Buraya AVM yapılacağı iddialarını şiddetle reddediyorum. Buraya bir AVM yapılacağı iddiaları kesinlikle doğru değildir. Tam tersine biz AVM’lerin şehir dışına taşınması için çaba sarf ediyoruz. Bu mekânın büyük bir yatırımla sadece ilçemizin insanlarını değil, komşu ilçelerdeki insanları da ağırlayabileceğimiz bir spor kompleksi ve yaşam alanı olmasını istiyoruz. Uygulama projelerinin haziran ayında bitmesini planlıyoruz. Hedefimiz bu yılın sonuna kadar inşaatların başlamasının önündeki engelleri aşmak” diye konuştu.

        Özellikle gençlerin ve kadınların yeni yapılacak spor kompleksi için yoğun bir talebi olduğunu belirten Başkan Usta, projeleri hazırlarken vatandaşların görüşlerine başvurmak amacıyla değişik zamanlarda anket çalışması yaptırdıklarını kaydetti.

        YENİSİ 5 BİN KİŞİLIK

        Mevcut stadyumun yerinin değişmesinde UEFA kriterlerini karşılamamasının önemli bir etken olduğuna dikkat çeken Başkan Usta, yeni stadyum projesi hakkında ise şu bilgileri verdi: “Spor Kompleksi ve Kent Meydanı projemizle eşzamanlı yürüyecek yeni bir projemiz var. Mevlana ya da Yıldıztabya mahallelerinden birinde, modern ve 5 bin kişi kapasiteli bir stadyum yapacağız. Ulaşım çok daha kolay olacak” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ