Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rüzgar Çetin ilk kez hakim karşısında

        Hayati ARIGAN - Yusuf DOĞAN - Serdar KULAKSIZ / İSTANBUL

        Beşiktaş'ta bir polis memurunun şehit olduğu, bir polis memurunun ise yaralandığı trafik kazasına ilişkin ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetinhakim karşısına çıktı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 22,5 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan Rüzgar Çetin ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme Rüzgar Çetin'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        Duruşmaya Şehit Polis Memuru Fatih Alagöz'ün eşi Özlem Alagöz de şikayetçi sıfatıyla hazır bulundu.Eşinin fotoğrafının bulunduğu çerçeveyi elinden bırakmayan Özlem Alagöz, eşinin polis şapkasının da oturduğu masanın üzerinden kaldırmadı. Yönetmen Sinan Çetin duruşmaya gelmedi.

        RÜZGAR ÇETİN KAZAYI ANLATTI

        Kimlik sorgusunda 5 bin lira aylık geliri olduğunu söyleyen Rüzgar Çetin, "Sabıka kaydım yok ama mahkemeye çıktığım olaylar var" dedi. İddianameyi okuduğunu belirten Çetin ifadesine, "Çok üzgünüm. Kazadan beri her gün aynı rüyayı görüyorum. Her sabah aynı acıyla uyanıyorum. Rüyamda İsmet Bey, ailesine kavuşuyor. Geçmişi değiştirmem mümkün değil. Tek isteğim ailesinin beni affetmesi" diyerek başladı.

        "ARACIM KAYDI, KONTROLDEN ÇIKTIM"

        Olay günü teyzesi ve annesiyle yemek yediğini anlatan Çetin, "Yemek sonrası arkadaşlarımla buluşmak üzere başka bir mekana geçtim. Arkadaşlarıma eşlik etmek için bir kadeh içtim. İkinci kadehi bitirmedim, araç kullanacağım için. Daha sonra çıktım, önce benzin aldım. Sonra Ortaköy'e girdim. Orası üç şeritli bir yoldur. En sağ şeritte seyrediyordum. Normal şehir hızında kullanıyordum. Diğer araçlar da ağır ilerliyorlardı. Orta şeride geçmek istedim. Geçer geçmez bu kaza yaşandı. Aracım kaydı. Kontrolden çıktım. Sol şeritteki polis aracına çarptım. Şehir hızındaydım. Kazadan sonra sol kapı açılmadı. Sağ taraftan indim. Yapabileceğim bir şey yoktu. Polislerin ve ambulansın gelmesini bekledim" diye konuştu.

        "MAKAS BİLMİYORUM"

        Mahkeme başkanı Rüzgar Çetin'e "Makas atarak ilerlediğin söyleniyor ne diyeceksin?" diye sorunca Çetin de "Makas bilmiyorum. Tanığın bahsettiği şekilde araç sürmedim" diye yanıt verdi.Bunun üzerine mahkeme başkanı, "İstanbul'da yaşayan biri olarak makas atmak nedir bilmiyor musun? Araçları sağlı sollu olarak geçmek." diye konuştu. Çetin de makas atmadığını, normal şekilde araç kullandığını savundu.

        "ALKOLÜN TESİRİ ALTINDA DEĞİLDİM"

        Mahkeme Başkanı'nın aracın niye kaydığını sorması üzerine Çetin, "Yağmurlu bir gün değildi ama çevre ıslaktı" dedi. Çetin, "Cezaevinde anladım ki bir insan için en acı şey sevdiklerinden ayrı kalmakmış. Bir insanın sevdiklerinden ayır kalmasına sebep olduğum için çok üzgünüm" dedi. Çetin, Mahkeme Başkanı'nın "Alkol testine müsaade etmemişsin" şeklindeki sorusuna ise "Doğrudur. hastaneye gitmek istemiştim. O yüzden üflemedim" diye cevap verdi. Başkanın rapordaki alkol miktarını hatırlatması üzerine ise Çetin, "Bence rapordaki sonuç yüksek. Yasal sınırın üzerine çıktığımı sanmıyorum. Alkolün tesiri altında değildim" dedi. Başkanın, bilirkişi raporuna göre asli kusurlu olduğunu da söylemesi üzerine Rüzgar Çetin, "Ben kaza esnasında hızlı değildim" dedi.

        TANIK İMZASINI HATIRLAMADI

        Tanık olarak dinlenen taksi şoförü Semih Ramazan Çelik, emniyetteki, "Rüzgar Çetin'in zik zak çizerek hızlı geldiği yönünde ifade verdiği" yönündeki ifadesini hatırlamadı. İmzası kendisine gösterilen Çelik, imzanın benzemediğini, belki de heyecandan elinin titremiş olabileceğini söyledi.

        TAHLİYE YOK

        İsmet Fatih Alagöz'ün ailesinin davaya katılma talebini kabul eden mahkeme heyeti, Rüzgar Çetin'in kullandığı aracın kaza anındaki hızının ve kusur oranının tespiti için görüntüleri Adli Tıp'a gönderdi. Rüzgar Çetin'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        ŞEHİT POLİS ALAGÖZ'ÜN EŞİ: SİNAN ÇETİN'İN OĞLU OLMASI HİÇBİR ŞEY DEĞİŞTİRMEYECEK

        Şehit polis memuru Fatih Alagöz'ün eşi Özlem Alagöz duruşma öncesi yaptığı açıklamada, "Çok büyük acılar yaşıyoruz. Adaletin yerini bulması için buradayız. Türk adaletine güveniyoruz. Sinan Çetin'in oğlu olması, Rüzgar Çetin olması hiçbir şey değiştirmeyecek. Bu davanın arkasındayız. Şikayetçiyiz. Şikayetimizden vazgeçmeyeceğiz" dedi. Alagöz, "Biz birbirimizi çok seviyorduk. Bir aile, bir yuva yıkıldı. 2 çocuk babasız kaldı. Bir eş, kocasız kaldı. Anne baba evlatsız kaldı.Bu bizim için çok zor" şeklinde konuştu.

        "SİNAN ÇETİN OĞLUNUN HAYATINI FİLM YAPSIN"

        Alagöz, "Babamız yok, eşim yok, canımdan çok sevdiğim yok. Çocuklarım her sabah uyanıyorlar babalarını soruyorlar. 'Babamız nerede, neden gelmedi? Biz ne zaman yanına gideceğiz?' Bunları cevaplayamıyorum. Çocuklarım birisi 'baba' deyince çok etkileniyorlar. Kendi babama 'baba' demiyorum, onlar gibi dede diyorum. Çocuklarım eksiklik hissetmesin diye" ifadelerini kullandı.

        "Şehitlik eşimin kaderiymiş ama burada şımartılmış bir evlat var" diyen Alagöz, "Daha önce yediği cezaların üstüne ödül gibi verilen son model bir araba var. Sinan Çetin herkesin acı hayatını "Film Gibi" programında film yaptı. Kendi oğlunun hayatını film yapsın" diye konuştu.

        "ÇOCUKLARIM BABALARININ NE ZAMAN DÖNECEĞİNİ SORUYORLAR"

        2 çocuğunun da babalarını sorduğunu söyleyen Alagöz, "Çünkü onların normal baba evlat ilişkisi yoktu. Aynı zamanda arkadaşlarıydı. Babanın yokluğunu biz her an yaşıyoruz. İki çocuğumuz var biri 5, diğeri 3 yaşında. Ölüm kavramını bilmedikleri için babalarının işe gittiğini sanıyorlar. İşten dönmediğini biliyorlar, ne zaman döneceğini soruyorlar" diye yaşadıklarını anlattı.

        "ÇOCUKLARIMA İYİ BAK"

        Çetin Ailesi'nin kendisini aramadığını, tanıdıklarını aradığını söyleyen Alagöz, "Olay günü eşim sadece şunu dedi, sanki içine doğmuştu; "Çocuklarıma iyi bak, çocuklarıma iyi bak'" dedi.

        ŞEHİT FATİHALAGÖZ'ÜN EŞİ ÖZLEM ALAGÖZ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ