Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kocaeli ve İstanbul'da yunuslar kıyıya vurdu

        Silivri Semizkum mahallesi sakinlerinden Eren Ergül, son 10 günde 3 yunusun ölüsüyle karşılaştıklarını belirterek, yunusların bedeninde mermi izi olduğunu söyledi.

        ''Burada yaklaşık 30 yıldır oturuyorum. Sahilde yürüyüşe çıkıyorum ve son 10 günde 3 ölü yunus bulduk" diyen Ergül, yunusların sırtında kurşun izi olduğunu anlattı.

        Ergül, şöyle konuştu:

        ''Avlanma yasağı başlamasına karşın, açıklarda büyük balıkçı gemilerinin ağ attığını görüyoruz. Ağlara balık takıldığı için yunuslar da o ağları yemek için ağlara yaklaşıyor. Balıkçılar da ağlara zarar gelmesin diye yunuslara tüfekle ateş açıyorlar. Burada görmüş olduğumuz bu yavru yunus balığında mermi izleri var. Diğer büyük olan yunusu da 7-8 gün önce bulmuştuk. Onun da sırtında kurşun izleri vardı. Büyük ihtimal balıkçı gemilerinin yunuslara ateş açmasından kaynaklanıyor."

        KOCAELİ'DE DE BİR YUNUS KAYALIKLARA SIKIŞTI

        Kocaeli'nin Kandıra ilçesini bağlı Babalı Tuzağı mevkiinde kayalık alana sıkışan yunusu gören vatandaşlar, durumu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirdi. Olay yerine gelen Kandıra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türk Deniz Araştırma Vakfı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 metre 30 santimetre uzunluğunda 350 kilogram ağırlığındaki yunus balığını, yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

        AA-İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ