Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP'li Özdağ'dan kurultay açıklaması

        MHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, partisindeki olağanüstü kurultay sürecine ilişkin, "Kardeşçe, ülkücülere yakışan bir kurultay yapacağız. Bu kurultaydan ülkücü irade Türkiye'yi yönetecek başbakanı ve MHP Genel başkanını çıkaracak inşallah." dedi.

        Özdağ, beraberinde MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile Muş'un Malazgirt ilçesinde incelemelerde bulundu.

        Malazgirt Zafer Anıtı'nı ziyaret eden Özdağ, burada yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşananların Türkiye'ye taşınmak istendiğini belirterek, "Bugün Malazgirt'teyiz çünkü önce haçlı seferleri, sonra 1. Dünya Savaşı ile bizi Anadolu'dan sürmek isteyen emperyalizm bugün de terörist örgütü kullanarak Türk milletini bölmeye çalışıyor. Şehirlerimiz yakılıyor, yıkılıyor, yurttaşlarımız evlerini terk etmeye zorlanıyor." diye konuştu.

        Özdağ, "Edirne'den Hakkari'ye uzanan Türk milletinin Anadolu'daki egemenliğine son vermek istiyor batı ve onun yerli iş birlikçisi PKK adlı terörist örgüt. Türkiye'yi bir kardeş kavgası içine çekmek istiyorlar. Ülkemiz bir iç savaşa çekilmek ve bölünmek isteniyor. Suriye'de yaşananlar şimdi Türkiye'ye taşınmak isteniyor. Ülkemizin kan gölüne çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye'ye karşı sürdürülen haçlı seferine Sultan Kılıçarslan gibi direneceğiz ve onları Gazi Paşa'nın ordusunun durdurduğu gibi durduracağız." değerlendirmesinde bulundu.

        Partisindeki kurultay sürecine ne değinen Özdağ, "Olağanüstü kurultay olacak, tüzük değişecek. 21 gün sonra da genel başkanın seçileceği kurultaya gideceğiz inşallah. Kardeşçe, ülkücülere yakışan bir kurultay yapacağız. Bu kurultaydan ülkücü irade Türkiye'yi yönetecek başbakanı ve MHP Genel başkanını çıkaracak inşallah." ifadesini kullandı.

        Özdağ ve Halaçoğlu daha sonra İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Uğurlu'yu ziyaret ederek, şehit edilen Binbaşı Arslan Kulaksız için taziye dileklerini iletti.

        Ümit Özdağ ve beraberindekiler ziyaretlerinin ardından, ilçeden ayrıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ