Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmet Ali Şahin: Erdoğan demirden leblebidir

        Karabük'ün Cumayanı köyünde vatandaşlar ile sohbet eden Şahin, İstanbul'da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi'ne değindi.

        Zirve dolayısıyla 50'nin üzerinde ülkeden devlet ve hükümet başkanlarının Türkiye'ye geldiğini anımsatan Şahin, şöyle konuştu:

        "Bu ülkeler, kaynaklarını Türkiye’ye getirerek yatırım yapacaklar. Bunların sermayelerinin büyük bir çoğunluğu Amerika'dadır. İslam İşbirliği Teşkilat Zirvesi'nden hemen sonra ABD Başkanı Sayın Obama, apar topar koştu Riyad’a geldi. Suudi Arabistan Kralı ile görüşüyor çünkü bir şeylerin değiştiğini, dengelerin değiştiğini gördü. Bu dengeleri değiştiren bir liderin varlığını zaten hissediyorlardı. 'Bu lideri acaba nasıl saf dışı edebiliriz? Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye yönetiminden nasıl uzaklaştırırız?' diye birtakım işlerin farkındaydılar ama gördüler ki Recep Tayyip Erdoğan küçük ve hafif bir lokma değildir. Recep Tayyip Erdoğan demirden leblebidir. Kolay kolay çiğneyip yutamazsınız. İslam coğrafyasında da saygınlığı giderek arttı."

        "GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ"

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zirvede verdiği mesajların, İslam coğrafyasında yakın geçmişte verilmediğini, konuşmanın ise zirveye katılan ülkelerin medyasında yayınlandığını ifade eden Şahin, "O ülke vatandaşları 'ilk defa böyle bir değerlendirme duyuyoruz, Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz, bunlar bizim de gönlümüzden geçenlerdi. Bizim içimizi okudu' demek suretiyle çok ciddi bir memnuniyet halkası oluşturdu." dedi.

        Dünyada artık yavaş yavaş dengelerin değiştiğine dikkati çeken Şahin, şunları söyledi:

        "Yaşadığımız birtakım olumsuzlar var. Müslümanlar birbirlerinin boğazına sarılıyor. İnşallah Türkiye bu konuda öncü rol üstlenerek Müslümanlar kavga etmek için değil, huzur ve barış içinde yaşamak için birbirleriyle kucaklaşacaklar. İstanbul’daki toplantıda dünyaya böyle bir mesaj verildi. Müslümanların birliğinden ve beraberliğinden rahatsız olanlar olacaktır. Onlar, bundan memnun olmamıştır ve memnuniyetsizliklerini değişik vesileler ile ortaya koyabilirler. Güneş balçıkla sıvanmaz. Birbirleriyle kenetlenmiş bir yürüyüş olursa ki olacaktır ve bu yürüyüşün önünde kimse duramaz."

        "YARGIYA HİÇ KİMSE TALİMAT VEREMEZ"

        Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin Ergenekon davası kararını da değerlendiren Şahin, Ergenekon ile ilgili soruşturma başladığında Adalet Bakanı olduğunu ve o zaman asker, sivil bir takım tutuklamalar olduğunu söyledi. Şahin, "Bana yine gazeteciler, 'Ne düşünüyorsunuz?' diye sorular sorarlardı. Hep şunu söylemişimdir; Bunlar hep yargı süreçleridir. Yargıya hiç kimse talimat veremez. Ben de Adalet Bakanı olarak hiç kimseye, yargı mensubuna talimat veremem. Bu yargı süreçlerini takip etme dışında bizim yapabileceğimiz bir şey yok demiştim. Şimdi aradan yıllar geçti. Yine sade bir milletvekili ve bir partinin genel başkan yardımcısı olarak Adalet Bakanı'yken söylediğimi tekrar ediyorum. Bunlar yargısal süreçlerdir. En son nihai kararın verilmesini beklemenin dışında yapacağımız bir şey yoktur. Bunun bir siyasi polemik konusu haline getirilmiş olmasını da şık ve doğru bulmam" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ