Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tunceli şehidi Volkan Karatepe toprağa verildi

        Yusuf DOĞAN/İSTANBUL

        Jandarma Uzman Çavuş Yücel Yılmaz (37), Yozgat'ın Yerköy ilçesinde toprağa verildi. Şehit için ailesinin Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde tören düzenlendi. Tören sırasında ayakta durmakta güçlük çeken şehidin eşi Ömür Yılmaz ve annesi Şemsi Yılmaz askeri personel ve sağlık görevlileri tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Şehidin cenazesi daha sonra Yozgat'ın Yerköy ilçesine getirilerek Karacaahmetli köyünde toprağa verildi. Şehidin eşi Ömür Yılmaz, "Seni benden ayırdılar" diyerek gözyaşı döktü.

        CEMEVİNDE TÖREN

        Şehit Jandarma Onbaşı Volkan Karatepe için ise İstanbul Kazlıçeşme'deki Eriklibaba Kültür Derneği ve Cemevi'nde tören düzenlendi. Şehidin bazı yakınları törenin İstanbul Valisi Vasip Şahin için geciktirilmesine tepki gösterdi.

        Tepkiler çoğalınca dini törene başlandı. Şahin tören başladıktan sonra geldi. Şehidin annesi Şengül ve babası İsmail Karatepe yakınlarının desteğiyle ayakta durdu. Şengül Karatepe, "Bizi bırakıp gidiyor musun yavrum?" diye gözyaşı döktü. Şehit Volkan Karatepe törenin ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

        'GÜZEL GÖZLÜM BÖYLE Mİ GELECEKTİN'

        Şehin Jandarma Er Özkan Özden Samsun'da son yolcluğuna uğurlandı. Özden için Büyük Camii'nde tören düzenlendi. Şehit annesi Süriye Özkan, "Güzel gözlü oğlum. Böylemi gelecektin" diye ağıt yaktı. Baba Rasim Özkan ise komutana sarılıp "Hepsi vatan evladı" dedi. Kısa süre önce askerden terhis olan ağabey Kenan Özden ayakta durmakta güçlük çekti. Özden'in cenazesi Kıranköy Mezarlığı'ndaki şehitlikte defnedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ