Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük Arzu'nun sesini duydu, annesinin tedavisi için talimatı verdi

        Gülçin AYÇE / HABERTÜRK TV

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğuştan iki bacağı kısa olan ve diz kapağı olmadığı için ellerinin üzerinde yürüyen 12 yaşındaki Arzu Özbek'in hasta annesinin imdadına yetişti.Arzu Özbek, "Heyecanlıyım. Televizyondan görüyordum insanlara yardım ettiğini. Bana yardım edeceğini düşünmemiştim" dedi.

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 12 yaşındaki Arzu'nun enfeksiyon ve şeker hastalığı nedeniyle bacağını kaybeden ve yatağa mahkum olan annesi Elif Özbek için Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkililere talimat verdi.

        İzmir'de bir gecekonduda komşuların desteğiyle yaşamını sürdüren Elif (42) ve Murat (60) Özbek çiftinin iki çocuğundan biri olan Arzu Özbek'in basına yansıyan açıklamaları üzerine, Erdoğan'ın talimatıyla İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, beraberindekilerle aileyi ziyaret etti.

        Yetkililer, enfeksiyon ve şeker hastalığından dolayı anne Özbek'in sağ bacağı diz altından kesildiğini ve sürekli yatan annenin 15 gündür yemek yemeyi de reddettiğini öğrendi.

        Baba Murat Özbek ile kızı Arzu, yetkililerden anne Özbek'in bir an önce hastaneye yatırılmasını istedi.

        KÜÇÜK KIZ KENDİSİ İÇİN BİR ŞEY İSTEMEDİ

        Ailenin, iki bacağı kısa olan ve diz kapağı olmadığı için ellerinin üzerinde yürüyen 12 yaşındaki Arzu'ya yönelik talebi olmadı. Arzu Özbek, yetkililere tekerlekli sandalyesi ve akülü bisikletinin bulunduğunu, tek isteğinin ise "annesinin tedaviye ikna edilmesi" olduğunu söyledi.

        Arzu Özbek, "Heyecanlıyım. Televizyondan görüyordum insanlara yardım ettiğini. Bana yardım edeceğini düşünmemiştim. Türkiye'ye yardım ediyordu, bize yardım edeceğini düşünmedim" dedi. "Onun yardım etmesi bile güzel, ne isteyebilirim ki" diye Arzu, "Tanışmak ister misin" sorusuna ise "Çok, hem de çok" diye yanıt verdi.

        Baba Murat Özbek, "Cumhurbaşkanlığı'ndan aradılar, 'Şu anda da yanımda' dedi, 'Selamı var' dedi teşekkür ettim. Haberi izlemiş. Yönlendirdiği insanlar da dört dörtlük koşturuyorlar" diye konuştu.

        MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DA DEVREDE

        Küçük Arzu engelli aylığını yeniden almaya başlayacak. Eğitimi içinse Milli Eğitim Bakanlığı devreye girdi. Baba Özbek, "Kaymakamlıktan geldiler, valilikten geldiler, Milli Eğitim Bakanı aradı kız için, 'Eve öğretmen desteği verelim' diye" ifadelerini kullandı.

        ÖZEL ODAYA YATIRILDI

        İl Sağlık Müdürü İzzettinoğlu tarafından tedaviye ikna edilen anne Özbek, dün sabah saatlerinde Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde kendisi için hazırlanan özel odaya yatırıldı.

        Arzu Özbek, sağlık raporunun süresinin bitmesi nedeniyle kesilen engelli aylığını, raporunun yenilenmesiyle dünden itibaren yeniden almaya başladı.

        Öte yandan, Buca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünce gerekli incelemeler yapıldıktan sonra aileye yardım yapılacağı da öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ