Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'li İdris Baluken: IŞİD'in CHP ve HDP’ye yönelik saldırı tehdidi var

        HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "IŞİD’in CHP ve HDP’ye yönelik saldırı yapacağına dair çok güçlü bazı istihbarat bilgileri bizde de bulunuyor" dedi.

        Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hükümetin Kilis'e roket atılması konusunda sessiz kaldığını savundu.

        Terör örgütü DAEŞ tarafından Kilis'e ciddi saldırılar yapıldığını belirten Baluken, kamuoyunu tatmin edecek bir açıklamanın yapılmadığını söyledi. Kilis'in 130 bini aşkın nüfusu olduğunu ve mevcut nüfustan daha fazla Suriyeli mültecilerin yaşadığını vurgulayan Baluken, son 3 ayda Kilis'e yönelik 45 saldırının olduğunu söyledi.

        Baluken, "Bu saldırıların tamamı 'Kilis'e roket düştü' şeklide gizlenerek kamuoyuna sunuluyor. Kilis'e yönelik IŞİD saldırıları bilinçli bir şekilde gizleniyor. Saldırılarda IŞİD'in ismi bile zikredilmiyor. Aylardır devam eden bir tutumla karşı karşıyayız." diye konuştu.

        "DEMİRTAŞ ABD'YE GİDECEK"

        Gazetecilerin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 28 Nisan'da ABD'ye gideceği yönündeki haberleri hatırlatmaları üzerine Baluken, Demirtaş'ın ABD ziyaretinin doğru olduğunu bildirdi. Ziyaretin önceden belirlenmiş bir planlama olduğunun altını çizen Baluken, 4 gün sürecek ziyarette üst düzey görüşmelerin gerçekleşeceğini aktardı. Baluken, basında Kandil'e ziyaret olacağı yönünde çıkan haberlerin ise tamamen spekülatif olduğunu kaydetti.

        Bir gazetecinin, "IŞİD'in muhalefete yönelik saldırı üzerinde yoğunlaştığını söylediniz. Bu yeni bir duyum mu?" sorusuna Baluken, "Bu basına da yansıdı. CHP ve HDP teşkilatlarına yönelik 81 ilde saldırı yapılacağına dair emniyet istihbarat raporlarına dayanan çok güçlü haberler var. Bizde de o yönlü bilgiler var. IŞİD’in CHP ve HDP’ye yönelik saldırı yapacağına dair çok güçlü bazı istihbarat bilgileri bizde de bulunuyor." yanıtını verdi.

        "Dolmabahçe mutabakatına" ilişkin tartışmaların sorulması üzerine Baluken, şu değerlendirmeyi yaptı:

        "Mutabakatın her cümlesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haberi var. O mutabakat açıklanmadan önce yaklaşık 1,5 ay boyunca Kandil, İmralı ve Ankara arasında en yoğun diplomatik trafiği yürüttüğümüz bir süreci yaşamıştık. Mutabakat metni okunmadan önce oturma düzeniyle ilgili bir sorun yaşanmıştı. O sorun da bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle muhataplarımızın kurduğu iletişim sonucu çözüldü."

        Gazetecilerin, "Diyarbakır Amedspor yöneticilerine yapılan saldırıyı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu yanıtlayan Baluken, saldırıyı kınarken, takıma yönelik bilinçli bir konseptin geliştirildiğini savundu. Baluken, Diyarbakır Amedspor'un Türkiye'de en büyük taraftar kitlesine sahip olan dört büyük kulüpten biri olduğunu savunarak, "Onların yöneticilerine yapılan her saldırı bu taraftar kitlesine yapılmıştır." dedi.

        Baluken, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananların da tasvip edilir olmadığını sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ