Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Atatürk Havalimanı'nda köpek timi

        Gökhan ARTAN - GAZETE HABERTÜRK

        İstanbulAtatürk Havalimanı’nda ekipler kuşlar dışında nadir de olsa aprona nereden girdiği belli olmayan köpeklerle de mücadele ediyorlar.

        Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekiplerinin Atatürk Havalimanı apronuna girerek zaman zaman uçuş güvenliğini tehlikeye düşüren köpeklerle mücadelesi de aralıksız sürüyor.

        Geçen yıl yaptıkları çalışmalarla havalimanı apronuna giren ve girmeye çalışan 90’a yakın köpeği yakalayan ekiplerin, bu yılın ilk 4 ayında yakaladıkları köpek sayısı 20’ye yaklaştı. Yakalandıktan sonra barınaklara geri götürülen köpeklerin, havalimanına girme ihtimali yüksek olan bölgelere 9 adet metal kafes yerleştirildi.

        Çalışmalara zaman zaman İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de destek veriyor. Yürütülen çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak, “Köpeklerin piste çıkıp uçaklara zarar vermesini engellemek için Apron Trafik Şefliği’nde köpeklerle mücadele eden bir grubumuz var.

        Ekip 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor. Köpekler kafeslere kurulan tuzaklar ve uyuşturucu iğne ile zarar görmeden yakalanıyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ