Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da yağmur ve fırtına

        GAZETE HABERTÜRK

        Öncekigün meteorolojinin uyarılarının ardından dün ani bastıran gök gürültülü yağmur kentte etkili oldu. Yaklaşık 20 dakika süren yağmura bazı vatandaşlar hazırlıksız yakalandı.

        Öğle saatlerinde havanın kararmasıyla birlikte gelen sağanak yağış özellikle Eminönü, Cankurtaran, Sirkeci, Sultanahmet, Okmeydanı, Beyoğlu Taksim civarında fırtınaya dönüştü.

        Meteorolojinin uyarılarını dikkate almayan İstanbullular ani bastıran sağanakla zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar yanlarındaki şemsiye ve poşetlerle, bazıları da otobüs durakları, büfelerin tenteleri altına girerek yağmurdan korunmaya çalıştı.

        Bazı vatandaşlar da yağmura aldırış etmeden yoluna devam etti. Yağmurla birlikte cadde ve yol kenarlarında su birikti. Yağış sırasında etkili olan rüzgâr nedeniyle vatandaşlar, ters dönen şemsiyelerini kontrol etmekte ve ayakta durmakta güçlük çekti. Kentin çeşitli noktalarında etkili olan yağmur gün boyu aralıklarla devam etti.

        ASIRLIK AĞAÇ DEVRİLDİ

        Beşiktaş Yıldız Caddesi üzerinde saat 12.00 sıralarında meydana gelen olayda ise, kuvvetli esen rüzgâra dayanamayan asırlık kestane ağacı, seyir halindeki boş servis minibüsünün üzerine devrildi. Minibüs şoförü Halit Şahin olaydan yara almadan kurtuldu. Yola devrilen ağaç için olay yerine belediye ekipleri çağrıldı. Belediye işçileri ağacı keserek yoldan kaldırdı. Bir süre kapalı kalan Yıldız Caddesi devrilen ağacın belediye ekipleri tarafından kaldırılmasından sonra yeniden açıldı. Kendi imkânları ile ezilen tavanın altından çıkan sürücü Halit Şahin “Bir anda kuvvetli bir fırtına koptu. Seyir halindeyken ağaç üzerime devrildi. Arabanın içinde kaldım. Minibüsten zor çıktım. Allah’tan kurtulduk. Verilmiş sadakamız varmış. Bu ağaçların kontrol edilmesi gerekiyor” dedi.

        ANMAYA YAĞMUR ENGELİ

        Beyoğlu Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü nedeniyle düzenlenen anma programına katılanlar da yağmura yakalandı. Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ayhan Günal’ın konuşması sırasında bastıran sağanağa rağmen katılımcılar alandan ayrılmadı. Rüzgârdan pilotların şapkaları uçtu, ses sistemleri devrildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ