Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika TBMM Genel Kurulu'nda kavga
        1

        HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'nun kolluk kuvvetlerine yönelik sözleri, TBMM Genel Kurulu'nda yumruklaşmaya varan kavgaya yol açtı.

        2

        Genel Kurul'da, Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında kavga çıktı.

        3

        Tasarının 4. maddesi üzerinde verdiği önerge hakkında söz alan HDP Şırnak Milletvekili Encu, sözlerine, "Kolluk kuvvetleri tarafından katledilen tüm sivilleri, çocukları anıyorum" diyerek başladı.

        4

        Milletvekilleri, "Kolluk kuvvetleri katletmez" diyerek Encu'ya tepki gösterdi. Encu, tasarının, pratikte hiçbir anlamının olmadığını savunarak, "son 4 ayda kolluk kuvvetlerinin şiddetine maruz kaldıklarını, insanların, gözlerinin önünde kolluk kuvvetleri tarafından katledildiğini, işkence edildiğini" iddia etti.

        5

        Bu sözleri üzerine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Encu'yu temiz ve içtüzüğe uygun bir dil kullanmaya çağırdı. Aydın, kolluk kuvvetlerinin katletmediğini, terörle mücadele ettiğini ifade etti.

        6

        "Burada dile getirdiğimiz gerçekler sizlerin hoşuna gitmeyebilir" diyen Encu'ya, AK Parti'li milletvekilleri, "Dünyanın hiçbir parlamentosunda böyle bir konuşma olamaz. Senin hapishanede olman lazım" diyerek tepki gösterdi. Bu arada AK Parti milletvekilleri ön sıralara doğru yürüdü.

        7

        Encu ise "Siz beni, seçilen bir insanı terörist olarak itham edemezsiniz. Haddinizi bilin. Sizden korkmuyoruz." diye karşılık verdi

        8

        AK Parti milletvekilleri bu kez kürsüye doğru yürüdü. TBMM Başkanvekili Aydın, kavganın büyümesi üzerine birleşime ara verdi.

        9


        Arada, AK Parti'li milletvekilleri ile HDP milletvekilleri arasında yumruklaşmaya varan kavga çıktı. MHP ve CHP milletvekilleri araya girerek, kavgayı önlemek istedi.