Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kocaeli'de bonzai kullanan genç Gürkan Ü. hastanelik oldu

        Kocaeli'nde sentetik uyuşturucu 'bonzai' kullanan bir genç hastanelik oldu. 112 ekipleri ise son günlerde onlarca madde alımı olayına müdahale ederek gençleri ölümden kurtarıyor.

        Son yıllarda Türkiye'ye giren en tehlikeli uyuşturucu maddelerden olan Bonzai, Kocaeli'nde de gençlerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bonzai adı verilen sentetik uyuşturucu maddeyi kullanan bir genç, komaya girdi.

        Gürkan Ü. isimli 30 yaşındaki gencin kendinden geçtiğini ve kontrolsüz bir şekilde titrediğini gören vatandaşlar hemen 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine kısa sürede gelen 112 Acil Sağlık ekibi, Gürkan Ü.'nün ilk müdahalesini gerçekleştirdikten sonra ambulans ile Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Genç adamın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

        Öte yandan son günlerde Kocaeli genelinde bonzai alımı sonrası hastaneye kaldırılan gençlerin sayısında artış olması dikkat çekiyor. Özellikle geçtiğimiz hafta içerisinde 112 ekipleri onlarca madde alımı olayına müdahale ederek gençleri ölümden kurtarmaya çalışıyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ