Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da acil tıp teknisyenine cinsel istismardan hapis cezası

        Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuksuz sanıklardan K.Ş. (32) katılırken, E.E. (34) gelmedi.

        Acil tıp teknisyeni K.Ş, savunmasında, mağdur A.E. ile 2011'de ambulans görevlisiyken tanıştıklarını söyledi. Tanışmanın A.E'yi Meydan Çocuk Hastanesinden Balcalı Hastanesine naklederken gerçekleştiğini belirten K.Ş, suçlamayı kabul etmedi.

        Amcası K.E. ile ilk duruşmaya katılan A.E. ise kendisine cinsel istismarda bulunan kişinin sağlık memuru K.Ş. olduğunu, halasının oğlu E.E'ye ise iftira attığını söyledi.

        Babasının annesini öldürüp cezaevine girdiğini, kendisinin ise anneannesinde kalırken ailesi hakkında konuşulması üzerine intihara kalkıştığını anlatan A.E, şöyle konuştu:

        "Ambulansla beni hastaneye götürürlerken sağlıkçı K.Ş. ile tanıştım. Neden intihar ettiğimi sordu. Ben de olanları anlattım. Benim telefonumu aldı. Bana okul ihtiyaçlarım konusunda yardımcı olabileceğini söyledi. Daha sonra beni aramaya başladı. Ben de bu durumu amcama anlattım, o da 'Senden çok büyük yüz verme' dedi. Ancak K.Ş. beni aramaya devam etti. Beni arayıp 'Okulun önünde bekle seni bir yere götüreceğim' dedi. Siyah renkli bir arabayla geldi. Nereye gideceğimizi sordum. 'Gidince görürsün' dedi ve kendisinin kaldığı bekar evine götürdü ve cinsel istismarda bulundu."

        Evde ağlarken amcası ile yengesinin kendisini sıkıştırdığını belirten A.E, "Ben de kuzenim E.E. ile birlikte olduğumu söyler kurtulurum diye düşündüm. O an aklıma E.E. gelmişti, onu söyledim. İftira attığım için sürekli rüyamda onu görmeye başladım ve vicdan azabı çektiğim için daha sonra doğrusunu anlattım. E.E. ile cinsel ilişkiye girmedim, K.Ş'den şikayetçiyim." dedi.

        Mahkeme heyeti, sağlık memuru K.Ş'ye "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 8 yıl hapis cezası verdi. Kız çocuğunun ruh sağlığının bozulması nedeniyle ceza 15 yıla yükseltildi. E.E'nin ise kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediğinden beraati kararlaştırıldı.

        Sevgi Evleri Çocuk Merkezi'nde koruma altındaki A.E, 2011'de anneannesinin evinde kalırken hap içerek intihara teşebbüs etmişti. Ambulansla hastaneye götürülürken tanıştığı sağlık memuru K.Ş. tarafından bir eve götürülüp cinsel istismara uğradığı öne sürülen A.E, kuzeni E.E'nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia etmişti. A.E, bir süre sonra kuzenine iftira attığını, kendisine cinsel istismarda bulunanın sağlık memuru K.Ş olduğunu ileri sürmüştü. İddialar üzerine 2014'te E.E. ve K.Ş. hakkında açılan davalar, daha sonra birleştirilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ