Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı: Hukuk ne gerekiyorsa yapılacak

        AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonundaki kavgaya ilişkin, "Milletvekilleri arasında zaman zaman itişip, kakışmalar yaşanıyor ama milletvekili olmayanların da olaya karıştığına ilişkin bazı görüntüler var, onları değerlendireceklerdir muhakkakki. Görüntüler var, bakılacak, hukuk ne gerektiriyorsa o yapılacak." dedi.

        Bostancı, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde, AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        TBMM Anayasa Komisyonu'nda dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinde çıkan kavganın hatırlatılması üzerine, Naci Bostancı zaman zaman Meclis'teki komisyonlarda konunun mahiyetine göre tansiyonun yükseldiği toplantıların olduğunu, geçmiş dönemlerde de buna benzer sahnelerin yaşandığını belirtti.

        Bu tür olayları hiç kimsenin istemeyeceğini ifade eden Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Parlamento, bu tür meselelerin rasyonel bir şekilde tartışıldığı, konuşulduğu mekandır. Herkesin buna dikkat etmesi gerekir, ancak dün de istenmeyen bir tablo ortaya çıktı. Anayasa Komisyonu'nda görüşmeler sürerken, yüksek sesle müdahaleler ve sonrasında bir arbede durumu ortaya çıktı. Burada 'sorumlusu şudur, budur' şeklinde bir değerlendirme yapmayı uygun bulmam. Esasen parlamento varlığı çerçevesinde bakmak lazım olaya. 'Onlar yaptı, bunlar yaptı' değerlendirmesi ayrı bir bahis. Fakat hem akıl hem parlamento geleneği bu konuların bir daha yaşanmaması için herkesin üzerine bir yükümlülük getiriyor, ümit ederim böyle bir sorumluluk anlayışıyla pazartesi yine usuletle ve suhuletle bu meseleleri konuşuruz."

        Bu tür olaylara karşı TBMM'de herhangi bir önlem alınıp alınmayacağı yönündeki soruya ise Bostancı, bu konuların değerlendirilmesinin yapıldığını belirterek, "Milletvekilleri arasında zaman zaman itişip, kakışmalar yaşanıyor ama milletvekili olmayanların da olaya karıştığına ilişkin bazı görüntüler var, onları değerlendireceklerdir muhakkakki. Görüntüler var, bakılacak, hukuk ne gerektiriyorsa o yapılacak." yanıtını verdi.

        Bostancı, pazartesi günü yapılacak toplantıya, milletvekili danışmanlarının alınmaması yönündeki taleplerin de değerlendirileceğini bildirdi.

        Olayda ciddi bir yaralanma bulunmadığını, vekillerin sorumluluk sahibi olduğunu ifade ederek, "Öfkeli de olsalar, kızgın da olsalar, öfkelerini bir yerde kontrol etmeyi biliyorlar. Dolayısıyla çok dramatik bir tablonun oluştuğu söylenemez ama her ne olursa olsun, itişip kakışma bile doğru değildir, kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

        Bu tür olaylar nedeniyle sürecin yara alıp almadığı yönündeki soruya da Bostancı, "Hayır hayır... Muhakkak herkes takkesini önüne koyup düşünecek bu işleri. Parlamentonun konuşma iradesi elbette vardır, muhakkak Anayasa Komisyonu'nda bu iş görüşülecek ve bir yere bağlanacaktır. Burada bütün vekillerin uyacağı, uyması gerektiği hususlar açıktır." diye konuştu.

        Naci Bostancı, sürecin uzayıp uzamayacağı yönündeki soruya da "Ona bakarız, komisyon tamamlandıktan sonra bakarız." yanıtını verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ