Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şırnak'taki operasyonlarda 272 PKK'lı etkisiz hale getirildi

        Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam eden operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 272'ye yükseldi.

        Şırnak merkezde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından TSK ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

        Müşterek operasyon Bahçelievler, Gazi Paşa, İsmet Paşa ve Cumhuriyet mahallelerinde devam ediyor. Jandarma ve polis özel harekat timleri ile teröristler arasında zaman zaman sıcak temas sağlanıyor.

        Son 24 saatte 6 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun 46. gününde, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 272 oldu.

        PKK'lı teröristler de roketatar, el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla düzenledikleri saldırılarla güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmaya çalışıyor.

        2 BİN 904 EVDE ARAMA YAPILDI

        Güvenlik güçleri, bugüne kadar teröristler tarafından oluşturulan 157 barikatı kaldırdı, 21 çukuru kapattı, 827 el yapımı patlayıcıyı imha etti. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü il merkezinde devam eden operasyonlarda, 2 bin 904 evde arama yapıldı.

        Operasyonda çemberi giderek daraltan ve "teslim ol" çağrısında bulunan güvenlik güçlerine teröristler ateşle karşılık veriyor.

        OTOGARA TUZAKLANAN PATLAYICILAR İMHA EDİLDİ

        Şırnak Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde arama yapan güvenlik güçleri, teröristler tarafından bina içinde tuzaklanmış çok sayıda el yapımı patlayıcı buldu.

        Otogar önünde park halindeki bir otomobilde de patlayıcı bulan güvenlik güçleri, bölgede güvenliği sağladıktan sonra patlayıcıları kontrollü şekilde imha etti.

        ANADOLU'DAN GÜVENLİK GÜÇLERİNE SEVGİ PAKETLERİ GELİYOR

        Öte yandan, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda görev alan güvenlik güçlerine, yurdun dört bir yanından gıda paketleri ve destek mektupları gelmeye devam ediyor.

        Kayseri Osman Ulubaş İlköğretim Okulu öğrencilerinin yazdığı mektuplar ile velilerin hazırladığı gıda paketleri Şırnak'a ulaştı.

        Öğrencilerden Ekrem T. güvenlik güçlerine yazdığı "Sevgili asker abilerim" diye başlayan mektupta, şu duyguları paylaştı:

        "Biz arkadaşlarımızla bu sıralarda huzur içinde ders yapabiliyor, akşam evimizde huzur içinde uyuyabiliyorsak sizlerin sayesinde. Sizler ailelerinizi, çocuklarınızı bırakıp görev yapmaya gittiniz. Bizler için savaşıyorsunuz.

        Şehitlerimiz olduğunda hepimiz çok üzülüyoruz. Kendinize dikkat edin, bizler sizleri çok ama çok seviyoruz. En kısa sürede çocuklarınıza, annelerinize ve babalarınıza kavuşmanızı çok istiyorum."

        (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ