Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da Atalay Karaca'yı öldürenler cinayetin ardından durmamış

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        Polisi harekete geçiren olay 13 Şubat'ta, Pendik, Kaynarca, Kızılca Sokak'ta meydana geldi. 47 yaşındaki Atalay Karaca'nın kızı babasından haber alamayınca polise haber verdi. Adrese giden ekipler, kapıyı kırarak girdikleri evde Atalay Karaca'nın cesedini buldu. Bıçakla öldürülen Karaca'nın cesedi çarşafa sarılarak yatağın altına saklanmıştı.

        Atalay Karaca'nın biri sevgilisi olmak üzere 2 Türkmen kadınla yaşadığını öğrenen Cinayet Masası dedektifleri cinayetin işlendiği adrese en son Ferhat K. (25) ve Yetkin D. (26)'nin gittiğini tespit etti. Araştırmalarda, cinayet sonrası 2 gencin, evde bulunan Türkmenistan uyruklu 2 kadınla evden çıktıkları da belirlendi.

        SON SİNYAL BARTIN'DA

        Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatan polis, 2 Türkmen kadınında cinayette yer aldığı ihtimali üzerinde durmaya başladı. Ancak yapılan kısa bir araştırma sonrası Türkmenistan uyruklu Mahri Myraova (28) ve Maya Yanybayeva(29) adlı kadınların cinayetten sonra ortadan kaybolduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine çalışma derinleştirildi.

        Çalışmada, Ferhat K. ve Yetkin S. İle 2 Türkmen kadının geçmişe yönelik cep telefonu incelendi. Elde edilen çalışmada 2 Türkmen kadının cep telefon sinyali en son 2 şüpheli ile birlikte Bartın'daki ormanlık alanda sinyal verdiği ortaya çıktı. Polis araştırmalarda, telefon sinyallerinin 4 saat boyunca aynı noktada devam ettiği verilerine ulaştı.

        KAYIP BAŞVURUSU

        Dedektifler araştırmalarını sürdürürken, Türkmenistan uyruklu 2 kadının ailesi, konsolosluk üzerinden polise kayıp başvurusunda bulundu. Türkmen kadınların, cinayetin işlendiği 13 Şubat'tan beri kayıp olduğu öğrenildi. Dedektifler, iki kadının öldürülerek Bartın'daki ormanlık alana gömüldüğü ihtimali üzerine araştırma başlattı.

        KAZI BAŞLADI

        Polis ve jandarma ekipleri baz kayıtlarından tespit edilen alanda kazı çalışması başlattı. Çalışmalar, sürdürülürken Ferhat K., ve Yetkin D., düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen 2 şüpheli, ifadelerinde cinayetle ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi. 2 şüpheli, kayıp Türkmenistan uyruklu kadınları Bolu'da indirdiklerini iddia etti ancak, polisin "Telefon sinyalleriniz Bartın'da bir arada olduğunuzu gösteriyor ne diyeceksiniz" sorusuna cevap veremedi.

        ARAÇTA KAN İZİ

        Şüphelilerin 2 kadınla Bartın'a gittiği araçta incelemeye alındı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan "Luminol inceleme" sonucu otomobilin ön ve arka koltuğunda 4 noktada kan izine rastlandı. Araçtaki kanın kime ya da kimlere ait olduğunun belirlenmesi için, iki kadının Türkmenistan'daki ailelerinden DNA örneği istendi.

        Emniyette, haklarında 3 kişiyi öldütmekten işlem yapılan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ