Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı ile görüştü

        Umut TÜTÜNCÜ / İSTANBUL

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Kahraman, dün Şehit Jandarma Üsteğmen Rahmi Çelik'in Pendik'te düzenlenen cenaze törenine katıldı. Erdoğan ve Kahraman, törenin ardından helikopterle Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne geçtikten sonra buradan araçla Yıldız'daki Mabeyn Köşkü'ne gittiler. Erdoğan ve Kahraman'ın, Mabeyn Köşkü'nde görüşmede bulundukları öğrenildi.

        TBMM Başkanı Kahraman, yeni anayasanın dindar olması yönündeki sözleri nedeniyle gündeme oturmuş, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, şahsi görüşlerini ifade ettiğini söylemişti. Kahraman, "Anayasanın dindar olması" beyanımdaki kastım; hiçbir ayrım yapmaksızın din ve vicdan özgürlüğünün anayasamızın lafzi ve ruhu ile güvence altına alınmasını sağlamayı temenni etmektir" demişti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla ilgili olarak "Laiklik, devletin, tüm inançlara, ateistler dahil tüm gruplara eşit mesafede olması; tüm inanç gruplarının devletin güvencesi altında olmasıdır. TBMM başkanımızın ifadelerinden hareketle yaygara koparılıp bir yere varılamaz" diye konuşmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ