Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bu kez uzlaşma savcısı uzlaştı

        İzmirAdliyesi’nde bugüne kadar binlerce dosyada uzlaşma sağlayarak anlaşmazlıkları mahkemeye gitmeden çözen savcı, bu kez mağdur olduğu bir kazada uzlaşan taraf oldu.

        Bayraklı’da meydana gelen trafik kazasında Mehmet Ali Çim’in kullandığı TIR, emekli hâkim Ahmet Fevzi Keleşoğlu’nun kullandığı otomobile çarptı. Kazada yaralanan Keleşoğlu ile otomobildeki İzmir Adliyesi Uzlaştırma Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Nazan Pekcan, yüzde 100 kusurlu olduğu tespit edilen TIR şoförü Çim’den şikâyetçi oldu.

        ÇOCUĞA YARDIM ETME ŞARTIYLA...

        Keleşoğlu ve Pekcan’ın şikâyetini inceleyen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, olayın davaya dönüşmemesi için Cumhuriyet Savcısı Süleyman Sinan Erdem ile uzlaştırmacı Ferda Eser’i görevlendirdi.

        Hatasını kabul ederek Keleşoğlu ve Pekcan’dan özür dileyen, göz doktoruna giderek muayene olmayı kabul eden Çim’in, Çocukları, Kadınları ve Aileleri Koruma Derneği’nde bir diyaliz hastasına ve protez bacak taktırmak isteyen bir üniversite öğrencisine yardım etmesiyle dosya, dava sürecine girilmeden kapandı.

        Savcı Pekcan, “Çok mutluyum, 2008’de bu büroya geldiğim zaman bir gün kendimin konu olabileceğini inanın hiç düşünmemiş- tim” dedi. TIR şoförü Mehmet Ali Çim de uzlaşarak hem maddi hem manevi anlamda büyük bir yükten kurtulduğunu belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ