Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Nusaybin'den acı haber: 3 asker şehit

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker şehit oldu, 14 asker yaralandı.

        Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, TSK ve emniyet unsurlarınca gerçekleştirilen operasyonda teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının Çağ Çağ Caddesi civarında infilak ettirilmesi sonucu üç asker şehit oldu.

        Nusaybin'de terör örgütü üyelerine yönelik operasyon sürüyor.

        GENELKURMAY: 3 ŞEHİT 14 YARALI

        Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 3 askerin şehit olduğunu, 14 askerin de yaralandığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yeralan açıklama şöyle:

        "01 Mayıs 2016 Pazar günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 14 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

        ŞEHİT EŞİ: AKŞAM KONUŞTUM O OLAMAZ

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Serdar Yıldırım'ın evine acı haber verilince eşi Yasemin Yıldırım "Akşam konuştum o olamaz" diyerek ağıtlar yaktı.

        Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 3 askerin şehit olduğunu, 14 askerin de yaralandığını bildirdi. Şehit olan Uzman Çavuş Serdar Yıldırım'ın Adana'daki evine acı haber komutanlar tarafından verildi.

        Evde bulunan 2 yıl önce evlendiği eşi Yasemin Yıldırım, gözyaşlarına boğularak, "O olamaz akşam konuştum hayır o değildir" diyerek ağıt yakması yürekleri dağladı.

        Şehidin Aladağ ilçesine bağlı Boztahta Mahallesi'nde bulunan annesi Teslime ile babası Halil Yıldırım'da Adana'ya geldi. Şehit evine Türk bayrakları asıldı.

        AKAR DA TÖRENDE

        Mardin'e gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen 3 asker için Selen Kışlası'nda düzenlenen uğurlama törenine katıldı. Törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı.

        Nusaybin ilçesinde, PKK'lıların roketli saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman çavuşlar Sinan Oruç, Serdar Yıldırım ve Hakan Duyğal için Mardin Selen kaşlısında tören düzenlendi. Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehitlerin aileleri, silah arkadaşları ve Mardinli vatandaşların katıldığı uğurlama töreninde önce şehitlerin öz geçmişleri okundu. Törende Türk Silahlı Kuvvetler adına konuşan Yarbay Kubilay Karadeniz, şehitlerin daima milletin kalbinde yaşadıklarını ve yaşamaya devam edeceklerini söyledi. Al kanlarının rengini bayrağına veren, vatan toprağını karış karış kanlarıyla sulayan şehitlerin aralarından ayrılmadıklarını ifade eden Karadeniz, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan 'bayrak', 'vatan' için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun" diye konuştu. Yarbay Karadeniz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Milletin birliği ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verildi. Üzerinde yaşadığımız toprakların Türk yurdu olarak kalması, uzun süren mücadelenin, gösterilen özverili çabaların ve hayatlarını bu uğurda kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir. Gururumuz ve kıvanç kaynağımız olan şehitlerimiz birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgeleridir. Bilinmelidir ki Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Bu uğurda binlerce şehit veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan sonra da ne pahasına olursa olsun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir. Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters, en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir."

        Tören sonunda Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun şehitler için dua okudu. Duanın ardından Şehitlerden Jandarma Uzman çavuş Sinan Oruç'un cenazesi Bartın'ın Ulus ilçesine, evli olan Serdar Yıldırım'ın cenazesi Adana'nın Aladağ ilçesine, evli ve üç çocuk babası olan Hakan Duyğal'ın cenazesi ise Kahramanmaraş'a uğurlandı.

        Törenden sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve diğer komutanlar, operasyonları yerinde incelemek üzere sıcak çatışmaların yaşandığı Nusaybin ilçesine gitti.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ