Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'daki Ortaköy Vadisi halka açılıyor

        GAZETE HABERTÜRK

        UluslararasıÇağdaş Heykel Sempozyumu kapanış töreninde konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ortaköy Vadisi’nin 2 yıl içinde halkla buluşacağını açıkladı. Projesi tamamlanan 200 dönümlük vadi alanının, 2 yıllık çalışma sonunda kültür ve sanatın merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

        8 Nisan’da Ortaköy Vadisi’nde ‘Barışmak’ temasıyla hayata geçirilen Uluslararası Çağdaş Heykel Sempozyumu, vadide düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

        Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Başkan Yardımcısı Mürvet Günday, Uluslararası Çağdaş Heykel Sempozyumu’nun küratörlüğünü yapan Beşiktaş Belediyesi Sanat Danışmanı Özlem Alıcı, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Kapanış töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ortaköy Vadisi’nin geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

        200 DÖNÜMLÜK YEŞİL ALAN

        Vadi için hazırlanan proje detayları hakkında bilgiler veren Hazinedar, “Beşiktaş’ın en güzel yeri Ortaköy Kültür Vadisi. Şimdi burada çalışmalara başlıyoruz. 200 bin metrekarelik bu alan hiç kullanılmayan, şehrin bir parçası olduğu halde insanın ve yaşamın bir parçası olamayan bir yerdi.

        Bu alanı 2 yıl içinde halkımızla buluşturmak istiyoruz. Bu sene projesini bitirdik ama çevreden geçecek tünellerin viyadükleri ve bağlantı yolları nedeniyle yasal bir sorun vardı. Onu da çözeceğiz inşallah. Burayı sanat sempozyumlarının merkezi haline getireceğiz” dedi.

        Ortaköy bir ‘Açık Hava’ olacak diyen Hazinedar, “Ama en önemlisi buradaki yeşili koruyarak ve güçlendirerek bu doğaya hiç bina yapmadan bir proje hazırlamış olmamız. Betonlaşmaya hiçbir şekilde izin vermeden 200 dönümlük bu alanı aktif yeşil alan olarak halkımızın ve İstanbul’un hizmetine sunacağız” diye konuştu.

        ESERLER BAHÇE VE ÇİÇEK FESTİVALİ’NDE

        Sempozyuma. Türkiye’nin yanı sıra Brezilya, Hollanda, İtalya ve Yunanistan’dan katılan heykeltıraşlar, paslanmaz çeliklere ve mermerlere yaptıkları figürlerle insanlara barışı anlatmayı amaçladı. Törende ayrıca sempozyum için eserlerini tamamlayan sanatçılara teşekkür belgesi takdim edildi.

        Uluslararası Çağdaş Heykel Sempozyumu’nda sanatçılar tarafından üretilen heykeller 6-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali’nde sergilenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ