Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Iğdır'da bir kişi belediyeye kızdı, hibe ettiği arsasını geri aldı
        1

        Iğdır'da yaptırdığı 5 katlı apartmanına ruhsat alamayan Emin Argıç, belediyeye kızınca hibe ettiği arsasından geçen karayoluna duvar çekerek ikiye böldü. Argıç, belediyeye yol izni vermeyeceğini söyledi.

        2

        Emin Argıç, Merkez Cumhuriyet Mahallesi Barış Sokak'ta yaptığı 5 katlı apartmana ruhsat alamadı, açılan davada kendisine 5 yıl hapis cezası verildi.

        3

        Emin Argıç, binayı yaparken belediyeye hibe ettiği yolun yarısına çevredekilerin şaşkın bakışları arasında duvar örerek arsasına kattı. Argıç, şöyle dedi:

        4

        "Merkez Cumhuriyet Mahallesi Barış Sokak'ta 414 metrekare bir arsam vardı. Belediyeden sözlü izin alarak bunun 239 metrekaresine 2010 yılında 5 katlı apartman yaptım.

        5

        212 metrekaresini de belediyeye yol olarak hibe ettim. Belediye bana ruhsat vermeyince, kaçak inşaat yapmaktan 5 yıl hapis cezası aldım. Cezam ertelendi. Ben de hibe ettiğim yola duvar çekip arsama kattım. Hakkımı arayacağım."

        6

        Yolda bir aracın güçlükle geçebileceği yer kaldığını gören belediye yetkilileri ise Argıç'tan duvar yapımının durdurulmasını istedi.

        7

        Belediye yetkilileri konuyu araştırdıklarını belirterek, "Arsa hisseli olduğu için bazı problemler vardı. Bu nedenle ruhsat verilmiyordu. Durumu yeniden detaylı inceleyeceğiz" diye konuştu. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ