Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 KPSS ne zaman yapılacak? ÖABT ve DHBT sınavları ne zaman?

        2016 KPSS sınavı için başvuruda bulunan yüzbinlerce aday için artık geri sayım başladı. Bütün bir yılını sınava hazırlanarak geçiren adaylar için Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı için üç haftadan kısa bir süre kaldı. İşte 'KPSS ne zaman', 'KPSS'ye ne kadar kaldı' sorusunu merak eden adaylar için detaylı bilgiler...

        KPSS NE ZAMAN? KPSS'YE NE KADAR KALDI?

        31 Mart 2016 tarihinde sona eren KPSS Lisans başvuruları için sınav tarihine çok az kaldı. 22 MayısPazar günü yapılacak sınavın sonuçları, sınavdan 18 gün sonra yani 9 Haziran Perşembe günü tüm adaylaraduyurulacak.

        KPSS ÖABT SINAVI NE ZAMAN?

        Kamuda öğretmen olmakiçin çalışıp çabalayan adaylar, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ile Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarından aldıkları puanları birleştirerek atama puanlarını elde edecekler. ÖABTsınavı 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak.

        DHBT SINAVI İÇİN TARİH 6 KASIM

        Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 6 Kasım 2016tarihindeyapılacak. Bu sınavın başvuruları ise21 Eylül-3 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşecek. Adaylar, KPSS’yekatıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adaylarınKPSS Lisans Sınavına başvuru yapmaları ve sınavın GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR oturumunakatılmaları zorunludur.

        ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM KPSS 22 EKİM'DE

        KPSS'ye önlisans ve Ortaöğretim'den girmek isteyen adaylar başvurualrını 09-24 Haziran tarihleri arasında yapacak. KPSS Önlisans ve Ortaöğretim sınavları ise 22 Ekim 2016 tarihinde tamamlanacak. Bu sınavların sonucu ise 10 Kasım 2016'da açıklanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ