Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan sert üslup yanıtı

        Düzgün KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonu aydınlarla beyin fırtınası yaptı. Kılıçdaroğlu, aralarında Anayasa hukukçuları Prof. Dr. Ergun Özbudun, Prof. Dr. Serap Yazıcı, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, yazar Ayşe Kulin, Levent Gültekin, Erdoğan Aydın ve eski ANAP genel başkanlarından Nesrin Nas’ın da yer aldığı bir grup aydınla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda söz alan aydınlardan bazıları, son dönemde üslubunu sertleştiren Kılıçdaroğlu’na, “Türkiye yeterince kutuplaştı. Sert üslup bu kutuplaşmayı artırıyor. Size sert üslup yakışmıyor. Siz siyasete, ‘Gandi Kemal’ olarak adım attınız. Sakin güç olarak anıldınız. Sağduyunun sesi olmalısınız. Sert üsluptan kaçınmanız lazım” uyarısında bulundu. Mevcut şartların kendisini sert üslup kullanmaya ittiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu’nun, “Herkesin sustuğu bir ortamda, birinin de haksızlıkları ve hukuksuzlukları dile getirmesi gerekiyor. Bir haksızlık varsa ona aynı sertlikte yanıt vermek gerekiyor. Bugün yaptığım da budur. Sert çıkınca ‘Neden sertleştiniz?’ diyorsunuz. Sert çıkmayınca Anadolu’daki vatandaş da ‘Neden masaya yumruk vurmuyorsunuz?’ diyor. Anlayacağınız, üslup konusunda bir türlü ortasını bulamadık. Sert de çıksanız, sakin de olsanız birileri memnun oluyor, birileri olmuyor” yanıtını verdiği öğrenildi.

        ‘ZAMAN BİZİ HAKLI ÇIKARACAK’

        Bazı aydınların, CHP’nin Anayasa masasını terk etmesini eleştirmesi üzerine Kılıçdaroğlu’nun, yakında yaşanacak siyasi gelişmelerin CHP’nin Anayasa konusundaki tavrının haklılığını ortaya çıkaracağını aktardığı kaydedildi. Kılıçdaroğlu, “Biz parlamenter sistemi esas alan bir Anayasa’dan yanayız. Bir çalışma yapıyoruz. Tamamlanınca kendi teklifimizi kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

        ‘FİRE NEDENİYLE YASALAŞMAYACAK’

        Kürt sorunu ve milletvekili dokunulmazlıkları konularına da değinen Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kürsü ile sınırlandırılmasını savunduklarını anımsatarak, AK Parti’nin dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifinin Meclis’te fireler yüzünden yasalaşmayacağını öne sürdü. Kürt sorunu konusunda bugüne kadar en cesur önerileri partisinin dile getirdiğini savunan Kılıçdaroğlu, sorunun TBMM çatısı altında bütün partilerin katılımıyla oluşturulacak bir komisyon tarafından çözülebileceği düşüncesini yineledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ