Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Erdoğan Bartın'da son yolculuğuna uğurlandı

        Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Ayhan Erdoğan (25), memleketi Bartın'ın Kozcağız beldesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin evinin önünde bulunan otomobilinin arka camındaki, "Vatan için gidiyorum, senin için döneceğim annem’ yazısı yürek dağladı.

        28 GÜN SONRA TEZKERE ALACAKTI

        Acı haberi alınca yıkılan şehidin ikiz kardeşi Reyhan Heper ile annesi Elmas Erdoğan güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı. Bartın Üniversitesi Muhabese bölümünü bitirdikten sonra askere giden 25 yaşındaki Piyade Er Ayhan Erdoğan’ın tezkere almasına 28 gün kaldığı ifade edildi.

        OTOMOBİLİN ARKASINDAKİ YAZI

        2 kız kardeşi olan ve bekar şehidin evinin önünde bulunan kendisine ait otomobilin arka camında, "Vatan için gidiyorum, senin döneceğim annem" yazısı yürek dağladı. Maden işçisi emeklisi olan şehit babası 55 yaşındaki Recep Erdoğan, oğluyla en son dün telefonla görüştüklerini söyledi.

        “OĞLUN ASKER OLDU ANNE”

        Şehit asker Ayhan Erdoğan’ın sosyal medya hesabında “Bak ben asker oldum anne” sözleriyle başlayan paylaşımında şu sözler yer aldı: “Bak ben asker oldum anne. Hani akşam yemeğini beğenmeyen oğlun bugün ne bulursa yer oldu. Sabah yatağından olduğu gibi çıkan oğlun, bugün yatağını beş dakikada jilet gibi yapar oldu. Gömleğinin üstündeki en ufak çizgiye bile kızan oğlun, bugün ter kokan kamuflajı 3 dakikada giyer oldu. Hani bana ayakkabı almıştın da mırın kırın eden oğlun. Bugün 5 kilo botun içinde ayakları şişer oldu. Evden giderken; ‘Gitme’ dediğin oğlun bugün evde bir dakika olabilmek için neler vermez oldu. Hani ‘Bir şey yap’ deyince puf anne diye cevap veren oğlun, sesinin bir damlasına susar oldu. Hani hasta olduğunda başında sabahladığın oğlun, bugün yara bere içinde yatar oldu. Sabah yatağında ‘Hadi oğlum kalk, öğlen oldu’ dediğin oğlun, bugün güneş daha doğmadan kalkar oldu. Dedim ya anne bak ben asker oldum.”

        "ANNESiNE, ’ŞEHİT OLABİLİRİM’ DEMİŞ"

        Baba Erdoğan, oğlunun vatani görevi boyunca izin kullanmadığı ve bu nedenle erken terhis olacağını ifade etti.

        Baba Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

        "Dün akşam telefonla annesiyle konuşurken, 'şehit olabilirim’ demiş, annesi de, ’Öyle söyleme oğlum’ diye cevap vermiş. Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Ahmet Davutoğluna seslenmek istiyorum. Bu meclisteki teröristleri cezaevine tıksınlar, milletvekillerini tıkarlarsa hakkımı helal ederim, tıkmazlarsa hakkımı helal etmem. Bütün şehit babaları adına bunu söylüyorum. Ben oğlumu vatan görevi için askere gönderdim. Onlar Türkiye’yi bölmeye çalıştılar."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ