Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Gülhane Parkı'nda tahliye krizi

        Yusuf DOĞAN - GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’da 4 Nisan’da duvarı çöken ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği Gülhane Parkı’nın sahil kısmındaki çay bahçesinde dün de tahliye krizi yaşandı. İddiaya göre duvar çöktükten sonra Fatih Kaymakamlığı, işletmeciden çay bahçesinin tahliye edilmesini istedi. Konu yargıya taşındı.

        Yargı sürecinde 29 Nisan Cuma günü gelen yetkililer işletmenin 2 Mayıs 2016 saat 10.00’da tahliye edileceği yönündeki kararı tebliğ etti. İşletmenin avukatı da İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi’nden alınan davanın sürdüğü yönündeki yazıyı kaymakamlık yetkililerine sundu. Kaymakamlık ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri dün tebliğ edilen saatte çay bahçesine giderek tahliye çalışmalarına başlamak istedi.

        Çay bahçesi yetkilileri ve çalışanları karara direnince Gülhane Parkı’na çok sayıda polis sevk edildi. Polisin güvenlik önlemleri altında 6 saat sonra başlayan tahliye çalışmalarıyla masa ve sandalyeler 4 kamyona yüklenerek parktan çıkarıldı. Tahliye sürerken bir dozer de yıkım çalışmalarına başladı.

        Çay bahçesi sahibinin avukatı Yusuf Erikel, kararın yıkım değil tahliye içerikli olduğu yönünde itiraz edince yıkım çalışmaları kısa süre sonra sonlandırıldı. Konuyla ilgili aradığımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise konunun kendilerinin değil Fatih Kaymakamlığı yetkisinde olduğunu belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ