Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Pavel Smirnov ve Fırat Somut İstanbul'da en yüksek binaya çıkıp, Türk bayrağı dalgalandırdılar!
        1

        YER: İSTANBUL! 315 METREYE TIRMANDILAR

        3. Boğaz köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsünün kulesine tırmanarak "350 metre" yükseklikte "selfie" çeken 2 çılgın genç bu kez, Türkiye'nin en yüksek gökdeleninin vincine tırmanarak 3 Mayıs Türkçülük Gününe özel yaklaşık 315 metre yükseklikte Türk bayrağı dalgalandırdı.

        2

        Türkiye'nin 3. Boğaz köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsünün kulesine tırmanarak "350 metre" yükseklikte "selfie" çekmesiyle tanıdığı Pavel Smirnov ve Fırat Somut, çılgın bir projeye imza attı. "Rooftopper" adı verilen tırmanma ve parkur sporcusu gençler bu kez, inşası devam eden ve tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek noktası olacak olan gökdeleninin vincine tırmanmaya karar verdi.

        3

        Hazırlıklarını tamamlayan gençler, karanlıktan faydalanarak yaklaşık 2 buçuk saatte Anadolu yakasındaki şantiyeye girdi. İş makinelerinin gürültüsünden yararlanarak kendilerini gizleyen gençler, yaklaşık 1 buçuk saatte 300 metre yükseklikteki 62 katlı gökdeleni çıktıktan sonra 15 metre yukarıdaki kule vincine tırmandı.

        4

        315 METREDE TÜRK BAYRAĞI DALGALANDIRDILAR

        Zirveye ulaşan gençler burada 3 Mayıs Türkçülük Gününe özel üzerilerine giydikleri ay yıldızlı ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazılı tişörtle Türk bayrağı dalgalandırdı.

        5

        Günün anlam ve önemine binaen "bozkurt" işareti de yapan gençler, o anları saniye saniye kayda aldı. Yaklaşık "315 metre" yükseklikte selfie çekmeyi de ihmal etmeyen gençler, şantiyede yaklaşık 4 saat kaldıktan sonra ayrılmalarının ardından kule vinci çalışmaya başladı.

        6

        İstanbul'daki bazı yüksek binalara tırmanmaları nedeniyle şantiye girişlerine fotoğrafları asıldığı öğrenilen gençler, şantiyeden çıkarken duvara, oraya girdiklerini belirtmek için "Pavel & Fırat was Here" yazdı.

        7

        "BU GÖKYÜZÜNE SARILMA AŞKIDIR, O AN HUZUR DOLUYORUZ"

        O anları anlatan Pavel Smirnov, "Aslında biz parkur sporcuyuz. Sosyal medyada bazı ülkelerde bu işin çok kişi tarafından yapıldığını gördük.

        8

        Bunun üzerine bizde, 'Türkler olarak biz neden bunu yapmıyoruz?' dedik ve o şekilde başladık. İlk olarak 3. köprüde bunu yapma gereği duyduk. Bu yaptığımız gökyüzüne sarılma aşkıdır, o an huzur doluyoruz. Çünkü şehrin içinde bize doğru bir baskı var. O baskıyı yenebilmek için yükseğe çıkıyoruz" dedi.

        9

        Halk tarafından kendilerine çok tepki geldiğini belirten Smirnov, "Bu işi neden yapıyorsunuz ve düşmekten korkmuyor musunuz? En ufak bir hata seni götürür, düşersen ayağın gibisinden denildi. Parkurdaki tecrübe ve gücümüz sayesinde bu işi yapmaktan korkmuyoruz. Zihinsel ve fiziksel olarak biz buna tamamen hazırız. Yani 1 hata olduğunda biz bunu nasıl kurtaracağımızı biliyoruz" ifadelerini kullandı.

        10

        "AMACIMIZ TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK BİNASINDA TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRMAKTI"

        Gerçekleştirdikleri projede tırmandıkları binanın tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek binası olduğunu söyleyen Smirnov, "Şuan vinçle birlikte yaklaşık 315 metre, bizde bu projeyi 3 Mayıs Türkçülük gününe armağan etmek istedik. Mükemmel bir şekilde sonlandırdığımız bu projeyi Türkçülük Gününe armağan ediyoruz. Amacımız Türkiye'nin en yüksek binasında Türk bayrağını dalgalandırmaktı ve bunu başardık" şeklinde konuştu.

        11

        Smirnov ile birlikte gökdelene tırmanan rooftopper Fırat Somut ise, "Tırmandığımız yer Anadolu yakasında, konum vermek istemiyorum. Çünkü işçiler olsun güvenlik görevlileri olsun, onların sıkıntı yaşamasını istemeyiz. Oraya tırmandık çünkü tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek noktası orası olmuş olacak.

        12

        Oraya tırmanmak için çok fazla hazırlık yapmamız gerekti. Gece saatlerinde başladık ve 2 buçuk saat şantiyeye girmek için uğraştık. İçerideki işçiler makinelerle çalışırken, çıkan her sesin arkasına gizlenerek adım adım ilerledik ve yeni bir şeyler yapmaya çalıştık. Sonunda girerek 62 kat çıktık. Aç ve susuz kalarak zorlandık ama projemizi bitirdik" dedi.

        13

        "TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK NOKTASINA TIRMANIŞIMIZI 3 MAYIS RUHUNA ARMAĞAN EDİYORUZ"

        Türk bayrağın olabildiğince yükseklikte dalgalandırdıklarını ifade eden Somut, "3 Mayıs ruhu ebediyen yaşasın diye bozkurt işareti yaptık. Bende arkadaşımda Türk bayraklı tişört giydim.

        14

        1944'den bu yana biz Türkçülük gününü kutluyoruz. Bu kapsamda bizde Türkiye'nin en yüksek noktasının vincine tırmanışımızı 3 Mayıs ruhuna armağan ediyoruz. 3 Mayıs bizim için bir anma günüydü bizde bunu armağan etmek istedik" şeklinde konuştu.

        15

        "ÇILGIN SELFİECİLER DEĞİLİZ, ROOFTOPPER SPORCUSUYUZ"

        Çılgın selfieci değil "Rooftopper" sporcusu olduklarını kaydeden Somut, "Türkiye'deki ilk rooftopper sporcularıyız. Halk bizi çılgın selfieciler olarak tanıyor ama biz normal hayatlarına devam eden ve gerekse çalışan insanlarız. Bizde normal hayatlarımıza çalışarak devam ediyoruz.

        16

        Tek yaptığımız şey bir yerlere tırmanmak ya da sokaklarda atlayıp zıplamak değil. Halk bizi ister istemez yanlış anlayabiliyor ama bizde sizden biriyiz, sadece biraz daha çılgın bir ruha sahibiz. Normalde bu tür anma günlerinde genelde yürüyüşler ve söyleşiler olur. Biz yapabileceğimiz en farklı anmayı yapmak istedik ve en farklısı da bu oldu" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ