Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim EKPSS kura başvuruları 2016

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen EKPSS/kura başvuruları 3 Mayıs'ta alınmaya başlandı. Engelli vatandaşların kura usulüyle kamu kurumuna yerleştirilmeleri için alınan başvurular ne zaman bitiyor? EKPSS/kura başvuruları hakkında merak edilenleri haberimizden inceleyebilirsiniz...

        EKPSS/KURA BAŞVURULARI BAŞLADI

        Engelli vatandaşların kura usulüyle kamu kurumuna yerleştirilmeleri için başvurular 3 Mayıs Salı gününden itibaren alınmaya başlandı. ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruya göre, "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" kapsamında kura usulü yapılacak yerleştirmeler için 3 Mayıs'ta başlayan başvurular, 16 Mayıs'ta sona erecek.

        KURAYA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

        Yönetmelik uyarınca kuraya, ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu ya da bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumdaki engelli adaylar müracaat edebilecek.

        2016-EKPSS'ye başvurarak sınava giren adaylar, 2016-Kuraya başvuramayacak ve başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, kura sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılamayacak.

        Kuraya, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48'inci maddesi 7'nci fıkrası hariç diğer koşulları taşıyan adaylar başvurabilecek.

        Sağlık kurulu raporlarında yüzde 40'tan daha az engelli olduğu belirtilen adaylar EKPSS ve kuraya başvuramayacak, kura için başvuru süresi bittikten sonra ayrıca başvuru alınmayacak.

        KURAYA İLİŞKİN İŞLEMLER KILAVUZDA

        Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının görüşleri doğrultusunda, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi bulunanlar, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Eğitim Programı ile İş Okulu Eğitim Programı belgesine sahip olanlar, ortaöğretim düzeyinde 2016-EKPSS'ye başvurabilecek.

        "Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi" olan adaylar da sınava başvurabilecek olup, adaylar başvurularını internet aracılığıyla bireysel veya herhangi bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabilecek.

        Başvurusunu bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacak adayların bunu gerçekleştirmek için ÖSYM başvuru merkezine gitmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı "Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesini" başvuru süresi içinde alması gerekiyor.

        Duyuruya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden alınmış imzalı "Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi" bulunmayan ya da belgede imzası olmayan adayların, "Aday Başvuru Formları" işleme alınmayacak.

        Kuraya başvuracak adaylar için düzenlenen "Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı" belgesinde adayın sadece engel grubu yazılacak, engeline ilişkin diğer bilgiler boş bırakılacak.

        Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesindeki engel durumu bilgilerinin, ÖSYM sistemine kaydedilmesinde sınırlamalar bulunmakla birlikte bu sınırlamalar kılavuzda yer alacak.

        Bilgilerinde tutarsızlık olan, engel grubu ile diğer engelli bilgilerinde uyumsuzluk ve aynı bilgi alanlarında aynı türde birden fazla farklı bilgi bulunan adayların başvuru merkezince başvuruları yapılmayacak.

        Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacak.

        Başvuru merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, "Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde" yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan, onay kodunu görevliye bildirecek ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacak. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersiz sayılacak ve sorumluluk adaya ait olacak.

        Başvuruda 3 liralık başvuru hizmeti ücreti adaylarca ödenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ