Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Esenler'de freni boşalan TIR binaya çarptı
        1

        Müslim SARIYAR / İSTANBUL

        İstanbul Esenler'de iş makinesi yüklenildiği sırada freni boşalan park halindeki TIR dehşet saçtı. Yaklaşık 100 metre sürüklenen TIR, bir binaya çarparak durdu.

        2

        Kaza Havalimanı Mahallesi Ganimet Sokak'ta saat 12.00 sıralarında meydana geldi.

        3

        Bir inşaatın hafriyatı yapıldığı sırada meydana gelen kaza iddiaya göre şöyle gelişti:

        4

        İş makinesi park halindeki TIR'a yüklenilmek istendi. Bu sırada freni boşalan TIR, yokuş aşağı hızla sürüklendi. Sokakta bulunan doğalgaz kutusu ve bina duvarlarına çarpan TIR, binaya çarparak durabildi.

        5

        TIR'ın çarptığı binanın alt katındaki pastanede bulunan vatandaşlar ise son anda kurtuldu. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

        6

        Yetkililer doğalgaz ve elektrikleri keserek önlem aldı. TIR'ın çarptığı binada oturan eden vatandaşlar yıkılma tehlikesine karşılık tahliye edildi.

        7

        Kazada ölen ya da yaralanan olmazken binalarda maddi hasar meydana geldi. TIR'ın çarptığı pastanede çalışan bir kişi yaşananları şöyle anlattı:

        8

        "Yukarıdan aşağı jet hızıyla geldi. Dükkandaydım, bir de bayan müşteri vardı çocuğuyla birlikte. TIR binanın kirişine çarpmasaydı ölmüştüm"

        9

        Bir mahalle sakini ise şöyle konuştu: "TIR'a vinci yüklediler ancak bir anda kaymaya başladı. TIR'ın dorsesi yana kaydı. Öyle olunca binalara çarpa çarpa aşağı doğru gitti. Orada binaya çarparak durdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ